Kent Haberleri

AFAD kira yardımı neden yatmadı? Yardımlar ne zaman yatacak?

AFAD tarafından depremzedelere ödenen kira yardımı ödeme tarihleri için hak sahipleri sorgulamaları devam ediyor. 6 Şubat 2023 'te meydana gelen depremde evi hasar gören kiracılara 5.000 Türk Lirası, ev sahiplerine ise 7.500 Türk Lirası ödeniyor. 

AFAD depremzede kira yardımlar Ziraat Bankası aracılığı ile hesaplara yatırılıyor. Ödemeleri henüz alamayanlar ise “ AFAD kira yardımı neden yatmadı” sorusuna yanıt arıyor.  AFAD depremzede kire yardımı neden yatmadı?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra evleri hasar gören 11 kentte kiracı ve ev sahiplerine kira yardımı yapılmaya başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ödemelerin devam edeceği tarihi geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Buna göre, AFAD kira yardımı Mayıs ayı ne zaman yatacak?

AFAD KİRA YARDIMI NE ZAMAN YATACAK, UZATILDI MI?

AFAD, depremzedelere ödenen kira yardımını ilk olarak 1 sene süre ile devam edeceği bilgisini paylaşmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise vatandaşları evleri teslim edilene kadar kira yardımlarının devam edeceğini kaydetti.

gazetevatan.com'da yer alan habere göre; AFAD kira yardımı ödemeleri, evleri teslim edilen hak sahiplerine yapılmıyor. Bakan Özhaseki Nisan ayında yaptığı açıklamada bütün evlerin 1.5 sene içerisinde hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etmişti. AFAD kira yardımı ödemeleri kiracılara ve ev sahiplerine verileceği ifade edildi.

AFAD kira yardımı ödemeleri genellikle her ayın 15’inden itibaren hesaplara aktarılıyor. Ödemeler şehirlere göre farklılık gösterebiliyor. Evlerini henüz teslim almayan kiracılara 5.000 Türk Lirası ve ev sahiplerine 7.500 Türk Lirası ödenmeye devam edecek. Ödeme sisteminde yaşanan bazı problemler sebebiyle kira yardımı ödemeleri bazen hesaplara aktarılmıyor.

Öte yandan, ödeme bekleyenler Ziraat Bankası müşteri hizmetleri üzerinden son durumuna ilişkin bilgi sahibi olabilirler. Alternatif bir yöntem olarak ise mobil bankacılık hesabına giriş yapıldıktan sonra ödemeler, merkezi ödeme ve diğer ödemelere gelerek parayı buradan hesabınıza aktarabilirsiniz.

Mayıs 2024 kentsel dönüşüm kira yardımı bekleyenler dikkat! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatacak? 

Emeklilere kira yardımı Meclis'e geldi! Kiralar büyükşehirlerde asgari ücrete yaklaştı! 

CHP'den üniversite öğrencileri için kira yardımı önerisi! 

Nisan 2024 kentsel dönüşüm kira yardımında son dakika! Kira yardımı hesaplara ne zaman yatırılacak?