AFAD yöneticisi uyardı! Deprem öncesi İstanbul'da neler yapılmalı?
AFAD Risk Belirleme ve Önlem Dairesi Başkanı Gökhan Yılmaz, olası bir Marmara depremi öncesi İstanbul'da yapılması ve alınması gereken önlemşeri açıkladı. Olasuı bir depremde beler yapılmalı işte yanıtı...
Trakya Üniversitesi'nde düzenlenen "Her Yönüyle Deprem Sempozyumu" için Edirne'de bulunan Başkan Yılmaz, Türkiye'nin bir deprem kuşağında yer aldığını ve farklı yerlerde büyük depremlerin yaşanabileceğini söyledi.
AFAD olarak depremlere karşı sürekli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Yılmaz, 4 aşamadan oluşan bütünleşik afet yönetimi sistemi kapsamında afet öncesi ve sonrasına yönelik planlar yapıldığına anlattı.
OLASI BİR MARMARA DEPREMİ YEDİ KENTİ ETKİLER
AFAD Risk Belirleme ve Önlem Dairesi Başkanı Gökhan Yılmaz, Marmara Denizi'nde olası bir depremin İstanbul başta olmak üzere çevresindeki 7 şehri de etkileyeceğini söyledi. Bu kapsamda İstanbul gibi 16 milyon insanın barındığı bir şehirde tüm hazırlıkların çok ciddi anlamda ele alınmasına dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Bu kapsamda 2016 yılında İstanbul Afet Müdahale Planı devreye girdi, bunu her yıl tüm kurumlarla güncelliyoruz." dedi.
İSTANBUL'DA NE GİBİ ÖNLEMLER ALINMALI?
dunya.com'da yer alan haberde; İstanbul'da afet riskinin azaltılması ve bina altyapı yenilemelerinin yapılması gerektiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi: "İstanbul çok büyük bir nüfusa sahip, içerisinde 2 bin yıllık yapıları da barındıran büyük bir şehirde her şeyden önce eskiyen bina yapılarının yenilememiz gerekiyor. İstanbul'un en önemli afet hazırlığı, şehri dirençli bir şehir haline getirmek, kentsel dönüşüm dahil olmak üzere binaları yenilemek ve aynı zamanda şehrin enerji, içme suyu, ulaşım ve haberleşme gibi altyapılarını sağlamlaştırmak gerekiyor. Köprülerimizi, viyadüklerimizi, içme suyu hatlarımızı da sağlamlaştırma kapsamında kurumlarla ortaklaşa çalışmalar yürütüyoruz." dedi.
100 BİN RİSKLİ YAPIDAN ÇOĞU YIKILDI
Başkan Yılmaz, İstanbul'un yapı stokunu yenilemek için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "2012 yılında çıkan '6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun' ile İstanbul yapı stokundaki yenileme süreci hız kazandı. O günden bugüne yaklaşık 100 bine yakın yapıyı riskli ilan ettik ve yüzde 90 oranında bu yapılar yıkıldı. Yerine yeni yapılar yapıldı." diye konuştu.
AFAD Başkanı duyurdu: 42 bin konut yıl sonuna kadar teslim edilecek!
AFAD tam 215 teknisyen alımı yapacak! Lise mezunu olmanız yeterli! Acele eden işi kapacak! |