19 / 05 / 2024

Afyonkarahisar'da tapular Mayıs'ta dağıtılacak!

Afyonkarahisar'da tapular Mayıs'ta dağıtılacak!

Afyonkarahisar Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sefa Değirmen, deprem konutları tapularını Mayıs ayı içerisinde yapılması planlanan genel kurul toplantısında dağıtacaklarını açıkladı.



Afyonkarahisar Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sefa Değirmen, deprem konutları tapularını Mayıs ayı içerisinde yapılması planlanan genel kurul toplantısında dağıtacaklarını açıkladı. Değirmen, okul yapımı için Milli Eğitime devrettikleri arsaya yapılacak okulun müdürlükçe Karşıyaka Mahallesi'ne kaydırıldığını belirtti


OTURMA İZNİ İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Sınırlı Sorumlu Merkez Afyonkarahisar Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sefa Değirmen, İnaz sırtlarında yer alan 603 adet deprem konutları tapularını 2013 yılı içerisinde vereceklerini söylediğini hatırlattı. Sefa Değirmen, 2013'de kuraların çekildiğini, hak sahiplerinin konut yerlerinin belirlendiğini kaydetti. 2013 yılında inşaatlarda fiziki gerçekleşmenin yüzde 95 seviyesinde olduğunu söyleyen Değirmen; "İnşaatlarımızın 13 Ocak 2014 tarihinde geçici kabulü yapıldı. 

13 Ocak 2015 tarihinde ise kesin kabulü yapıldı. İnşaatlarımız tamamlandı. Şu anda 603 adet afet konutlarının tapuları kat irtifakı kurmak üzere tapuya verildi. Tapu Müdürlüğü'nde kat irtifakları kurulduktan sonra tapular Afyonkarahisar Belediyesine teslim edildi. Bu tapular Belediye kayıtlarına işlenecek. İşlendikten sonra inşaatlarımız zaten tamamlanmıştı. Belediye de inşaatlarımızın tamamlanması ile ilgili prosedürü başlattık. Oturma ruhsatları için müracaatta bulunduk. İşlemlerimiz devam ediyor." dedi. 


ALT YAPI TAMAMLANAMADI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda bir kaç adet konutun yaklaşım mesafelerinin yerleşim nedeniyle ihlal edildiğini belirten Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, imar plan tadilatı yapıldığını kaydetti. Plan tadilatının bakanlıkça onaylandığını aktaran Değirmen; "Plan tadilat yapım işi İl Afet Müdürlüğü'nce gerçekleştiriliyor. Bunlar tamamlandıktan sonra oturma izinlerini alıp elektrik ve su bağlantılarını yapabileceğiz. Bugüne kadar inşaatların gecikme sebepleri üst yapıdan dolayı değil, alt yapının tamamlanmasıdır. Bilindiği üzere alt yapının birinci ihalesi İl Afet Müdürlüğünce yapılmıştı. 

İkinci kısım ihalesi de İl Özel İdaresince yapılmıştı. İş tamamlanmak üzere. Fakat yüzde 30 oranında keşif artışına gidildiği için süre uzatımına gidildi. Dolayısıyla deprem konutlarının alt yapısı yüzde yüz oranında tamamlanmadı." diye konuştu. 


GENEL KURULDA TAPULAR DAĞITILACAK

Alt yapı tamamlanmadığı için elektrik, su, kanalizasyon bağlantıları yapılmış olmasına rağmen teslimatın gerçekleştirilemediğini belirten Değirmen şunları söyledi: "Mahalleye dönüşen İnaz Dörtyol mahallesi olarak tescil edildi. Sokak, cadde numaraları verildi. İnşallah önümüzdeki Mayıs ayı içerisinde yapacağımız genel kurul toplatısı ile anahtarlarla beraber tapuları da teslim edeceğim. Tapu teslimi sırasında aidat borcu olanlar, tapu masraflarını yatırmayanlar ve kooperatiften ihraç edilenlere tapuları verilmeyecek. İnşallah bu sene hak sahipleri konutlarına oturabilecekler. Alt Tl n yapı işinin bitirilip bize teslimi yapılmasının ertesinde elektrik, su bağlantılarını yaparak oturma garantisini veriyorum. Kooperatif yönetimi olarak bizim için hiçbir problem yok. 

Net bir tarih veremiyoruz. Çünkü kabul sürecindeki durum teslim süresini bire bir etkiler. 

İki yıl önce alt yapılar teslim edilseydi, şimdi konutların içinde oturuluyor olacaktı."


OKUL KARŞIYAKA'YA YAPILDI

Sefa Değirmen, İnaz deprem konutlarında alt yapının tamamlanmaması yanında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kaynaklanan bir sıkınT tı yaşandığını söyledi. Değirmen sözlerini şöyle sürdürdü: "Afet konutlarının alt yapı ihalesinde ihale yapılırken birinci teklif düşük olduğundan ikinci teklifte ihale verilmişti. 

İhaleyi verirken bizim oraya 24 derslikli bir okul yapılacaktı. Biz 6 bin küsur metrekarelik araziyi okul yapımı için 2010 yılında Milli Eğitim Müdürlüğüne devir etmiştik. İl Milli Eğitim Müdürlüğü burada oturan yok diye afet konutlarına tanınan okul hakkını Karşıyaka mahallesine yaptırdı. O dönem için oturan yoktu ama oturanlar elbette olacak. Milli Eğitim Müdürü bizim okulumuzu oraya kaydırdı. Milli Eğitim Müdürlüğüne 2013 yılında dilekçe vererek okul yatırımının 2014 yılı yatırım programına alınmasını istedik. 

Programa alınmamış, 2015 yılı programında da okul yapımı yok. Hak sahipleri oraya taşındığında okul büyük sıkıntı olacak. Bunun vebali de İl Milli Eğitim Müdürüne aittir. Buraya ivedilikle okul yapılması lazım. Hane başı 4 kişi oturduğu varsayıldığında burası yaklaşık 2 bin 500 nüfuslu bir beldeye dönüşüyor." 



Afyon Kocatepe Gazetesi


Geri Dön