03 / 05 / 2024

Ağaoğlu, iki yeni halka arza hazırlanıyor: GYO süreci bu yıl tamamlanacak!

Ağaoğlu, iki yeni halka arza hazırlanıyor: GYO süreci bu yıl tamamlanacak!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Burak Kutluğ, Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun iki halka arza daha imza atmayı planladığını belirtti. İşte Kutluğ'un o son dakika açıklaması...



Gayrimenkul, enerji, turizm, tarım ve teknoloji alanlarında portföy yönetim şirketi gibi yönetilen bir yapıya geçmek amacıyla adımlar atan Ağaoğlu Şirketler Grubu, yeni yatırımlara imza atacak.

Geçtiğimiz sene enerjide halka arz gerçekleştiren Ağaoğlu Şirketler Grubu, iki halka arz daha yapılmasını planlıyor. 

Ağaoğlu, iki yeni halka arza hazırlanıyor: GYO süreci bu yıl tamamlanacak!

GYO SÜRECİ DE BU YIL TAMAMLANACAK

Ekonomist'ten Sibel Atik'in haberine göre; geçtiğimiz sene Tatlıpınar Enerji ile ilk halka arzına imza atan Ağaoğlu Şirketler Grubu ile ilgili yeni gelişmeler gündeme geldi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Burak Kutluğ, önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Şimdilerde gayrimenkul yatırım ortaklığı konusunda çalışmalar yürüttüklerine ve hedeflerinin önümüzdeki süreçte iki şirketi daha halka açmak olduğuna dikkat çeken Burak Kutluğ, grubun bugün 3 milyar dolar varlık büyüklüğüne sahip olduğunu dile getirdi. 

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Burak Kutluğ, gayrimenkul yatırım ortaklığı konusunda da bu sene süreci tamamlamak istediklerini söyledi. 

Ağaoğlu, iki yeni halka arza hazırlanıyor: GYO süreci bu yıl tamamlanacak!

İLK AÇIKLAMA GEÇEN YIL GELMİŞTİ 

Geçen yılın Ağustos ayında Bloomberg HT'de yer alan bir haberde, Burak Kutluğ'un Ağaoğlu ismi taşıyan GYO’nun halka arz sürecini başlatacaklarına ilişkin bir son dakika açıklaması yaptığı gündeme gelmişti.

Konuya ilişkin söz konusu tarihteki açıklamasında "Biz SPK sürecini Ağaoğlu ismini taşıyan bir GYO ile taçlandırmak istiyoruz. Bununla ilgili ev ödevlerimizi yapıyoruz. Hangi varlıkları yatırımcılarla buluşturacağımıza karar veriyoruz" ifadelerine yer veren Kutluğ, Ağaoğlu Grubu olarak, ilerleyen süreçte yeni halka arz ve yeni SPK enstrümanlarına girme planlarının olduğuna bu açıklamasında işaret etmişti. 

Burak Kutluğ, Tatlıpınar Enerji’nin halka arzına ilişkin de konuşmuştu. "Toplam 4 kat talep aldık. Bu dönemde yenilenebilir enerji alanında yatırımcı ilgisi büyük" diyen Kutluğ, bu gelişmenin planlanan bazı alanlarda bazı girişimlerin hızlandırılmasına ilişkin motivasyon sağladığının altını çizdi.  

Hükümet ve muhalefet Meclis'te depremi konuştu: İstanbul yıkılırsa, Türkiye yıkılır!

Bankada parası olanlara kötü haber! Mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü!

1 milyon TL’nin faizi son 1 ayda dolardan az kazandırdı! Peki 1 milyon lirayı nereye yatırmalı?

TOKİ'den evi olmayanlara Mart 2024 müjdesi! 2 yeni kampanya geliyor!


Geri Dön