27 / 04 / 2024

Ahmet Serdar Görgüç kimdir? Ahmet Serdar Görgüç ne iş yapıyor?

Ahmet Serdar Görgüç kimdir? Ahmet Serdar Görgüç ne iş yapıyor?

Ahmet Serdar Görgüç kimdir? Ahmet Serdar Görgüç'in eğitim durumu nedir? Ahmet Serdar Görgüç kariyeri ve eğitim durumu nedir? Ahmet Serdar Görgüç'in kim olduğu ve Ahmet Serdar Görgüç'in hangi alanlarda görevler yaptığı ve merak edilen detaylar...



Ahmet Serdar Görgüç Otokar Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü'dür. Ahmet Serdar Görgüç yılında 1959  İzmir  doğumludur. Sayın Görgüç  yüksek öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde lisans ve İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'nde yüksek lisans ile bitirmiştir. 

Ahmet Serdar Görgüç, Koç Topluluğu'na 1982 senesinde Koç Holding Ar-Ge Merkezi'nde katılmıştır. 1985 senesine kadar Ar-Ge Merkezi'nde Otomotiv Bölüm Müdürü görevini yapmıştır. 1985 senesinde Otokar'da İleri Projeler Tasarım Müdürü olmasının ardından, 1989-1995 senesinde arasında Ürün Mühendislik Müdürü, 1995-2005 senelerinde arasında Mühendislik Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Otokar'da 2006 yılından itibaren Genel Müdür olarak görev yapmaktadır.

SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne göre icrada bulunan üye olan Görgüç, bağımsız üye niteliğini haiz değildir. Son on yılda üstlendiği görevler esas itibariyle yukarıda sıralanmış olup halen Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş.'nin Yönetim Kurulu'nda görev yapmaktadır.

Ahmet Serdar Görgüç kimdir? Ahmet Serdar Görgüç ne iş yapıyor?

OTOKAR HAKKINDA

Koç Topluluğu firmalarından Otokar, 1963'ten bu yana kendi teknoloji, tasarım ve uygulamaları ile müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun özel çözümler sunuyor. Sakarya’daki 552.000 m²’lik alana kurulu fabrikasında 3000’den fazla çalışanıyla faaliyet göstermektedir.

Otokar, toplu taşımacılık alanında otobüs, nakliye ve lojistik sektörü için hafif kamyon, savunma sanayii için tekerlekli zırhlı ve paletli zırhlı araçlar üretiyor. Yüzde yüz Türk sermayeli global bir şirket olan Otokar, bugün otomotiv ve savunma sanayiinde fikri mülkiyet hakları kendisine ait ürünleri ile yer alıyor.

Gülsüm Azeri kimdir? Gülsüm Azeri ne iş yapıyor?

Sezai Uçarmak Kimdir? Sezai Uçarmak eğitimi ve kariyeri nedir?

Kenan Najafov kimdir? Kenan Najafov ne iş yapar?

Dr. Ö. Özgür Tort kimdir? Dr. Ö. Özgür Tort ne iş yapar? 


Geri Dön