28 / 04 / 2024

Sezai Uçarmak Kimdir? Sezai Uçarmak eğitimi ve kariyeri nedir?

Sezai Uçarmak Kimdir? Sezai Uçarmak eğitimi ve kariyeri nedir?

Sezai Uçarmak  kimdir?Sezai Uçarmakın' eğitim durumu nedir? Sezai Uçarmak'ın kariyeri ve eğitim durumu nedir? Sezai Uçarmak'ın kim olduğu ve Sezai Uçarmak'ın hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...



Sezai Uçarmak  Halk Bankası Yönetim Kurulu Üyesidir. Sezai Uçarmak 1964 senesinde Ordu’da doğmuştur. Sezai Uçarmak, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuş ve 1987 yılında T.C. Gümrük Bakanlığı’nda Gümrük Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlamıştır.

KARİYERİ NEDİR?

Yine aynı Kurumda Gümrük Müfettişi, Gümrük Başmüfettişi olarak görecde bulunmuştur. Sezai Uçarmak, 1994-1998 yıllarında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda “Gümrük ve Dış Ticaret” konularında dersler verdi. 2003-2005 yılları arasında Gümrükler Genel Müdürü olarak görevde bulunmuştur. 

2005-2008 seneleri arasında Gümrük Başmüfettişi olarak görev yapan Uçarmak, kaydedilen tarihten 2011 yılına kadar Teftiş Kurulu Başkanlığı görevini başarı ile gerçekleştirmiştir. Kasım 2011'de T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı. Buna göre, 18 Ocak 2019 tarihi itibari ile  Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanan Uçarmak, 27 Şubat 2019 tarihinden itibaren ise  Türkiye Halk Bankası AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Sezai Uçarmak Kimdir? Sezai Uçarmak eğitimi ve kariyeri nedir?

HALK BANK KİM KURDU?

Küçük esnaf ve sanayi erbabına uygun koşullarla kredi kullandırma amacıyla 1938 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün himayesinde kurulmuştur.

HALK BANK KİME AİT

Devlet Bankaları Hangileridir?  Türkiye Bankalar Birliği (TBB) kapsamında  Türkiye'de hizmet veren ve devlet bankaları arasında gösterilebilen on tane banka bulunmaktadır.. Doğrudan vatandaşa hizmet ettikleri için ilk akla gelenler Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tır.

Kenan Najafov kimdir? Kenan Najafov ne iş yapar?

Hakan Binbaşgil kimdir? Hakan Binbaşgil ne iş yapar?

İsmail Cenk Çinem Kimdir? İsmail Cenk Çinem eğitim ve kariyeri nedir?

Dr. Hasan Basri Göktan kimdir? Dr. Hasan Basri Göktan ne iş yapar?


Geri Dön