11 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı bu kadar ödeme yapacak!

Aile Bakanlığı bu kadar ödeme yapacak!

Aile Bakanlığı'nın hangi ödemeleri gerçekleştirdiği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Aile Bakanlığı annelere yönelik doğum yardımı da yapıyor. Detaylar haberimizde...



Doğum yardımı başvurusunun canlı doğumlar için yapıldığı belirtilmiştir ve canlı doğumu gerçekleştirmeniz halinde ilgili nüfus müdürlüğüne çocuğun Kimlik Paylaşım Sitemi(KPS) kayıt işleminin gerçekleşmesinden sonra başvuru yapmanız gerekir. Peki, başvuru şartları nelerdir?

Doğum yardımı destek ödemesinden yararlanmak isteyen kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir. Doğum yardımından Türk vatandaşları ve Mavi Kart sahipleri yararlanabilir. 15.05.2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için ödeme yapılmaktadır. Bu belirtilen tarihten önce doğan çocuklar için doğum yardımı verilmeyeceği belirtilmiştir. Doğum yardımı başvurusu anne ve babanın her ikisinin de sağ olması durumunda anne üzerinden yapılmaktadır. Annenin vefat etmiş olması durumunda da işlemler Türk vatandaşı- Mavi kartlı baba üzerinden yapılmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı bu doğum yardımı ödemeleri;

Birinci çocuk için 300 TL ödeme,

İkinci çocuk için 400 TL ödeme,

Üçüncü ve sonraki çocuklar için de 600 TL ödeme yapılmaktadır.  

Doğum Yardımı ödemelerinin tek seferlik ödeneceği de belirtilmiştir. 15.05.2015 tarihi sonrası doğan veya doğacak her bir çocuk için bir kerelik ödeme yapılacağı açıklanmıştır. Doğum yardımı ödemesi almak isteyen kişilerin PTT üzerinden T.C. kimlik numaraları veya Mavi kart numaraları ile 1 sene içinde ödemelerini teslim almaları gerekir. Ödemelerin 1 yıl içerisinde alınmaması halinde ödemeler iade olacaktır.


Geri Dön