19 / 05 / 2024

Aile Destek ödemeleri mart ayının kaçında yatacak? Aile Destek ödemesi ne zaman zamlı yatacak?

Aile Destek ödemeleri mart ayının kaçında yatacak? Aile Destek ödemesi ne zaman zamlı yatacak?

Aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağı merakla araştırılıyor. İşte bu konuya dair son detaylar!



AİLE DESTEK PROGRAMI MART AYININ KAÇINDA YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "Dezavantajlı durumda olan bireyleri çeşitli hizmet ve sosyal yardım modelleri ile desteklemeye devam ediyoruz. Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri çerçevesinde yaşlı aylığı 1.997 TL’ye, yüzde 40-69 arası engelli aylığı 1.594 TL’ye, yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı 2.392 TL’ye, Evde Bakım Yardımı 4.336 TL’ye ve Sosyal Ekonomik Destek de 3.038 TL’ye çıkarılmıştır. Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız” şeklinde konuştu.

Bakan Derya Yanık, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çektik ve 29 Aralık Perşembe hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz." İfadelerine yer vermişti. Şubat ayı Aile Destek Paketi ödemelerinin ne zaman yapılacağına dair ise henüz açıklanmış bir bilgi bulunmamaktadır.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİNE ZAM GELDİ Mİ? AİLE DESTEK YARDIMI NE KADAR OLDU?

Kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre hesaplanan Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım tutarı değişiklik gösteriyor. Bu kapsamda hane içerisinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları ise şu şekilde;

  • 450 TL ve altı olanlar kişiler, 1.250 TL alacak.
  • 450 TL üzeri 911,15 TL ve altı olan kişiler,  1.100 TL alacak.
  • 911,15 TL üzeri 1372,30 TL ve altı olan kişiler, 950 TL alacak.
  • 1372,30 TL üzeri 1833,45 TL'den az olan kişiler, 850 TL alacak.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön