13 / 05 / 2024

Aile destek ödemesi nisan ayı ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ayın kaçında yatıyor?

Aile destek ödemesi nisan ayı ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ayın kaçında yatıyor?

Aile destek ödemelerinin ne zaman yatacağı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. İşte detaylar!



AİLE DESTEK ÖDEMESİ NİSAN AYI NE ZAMAN HESAPLARA GEÇECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, mart ayı içerisinde diğer sosyal yardımların dışında üç nakdi sosyal destek programı ile beraber ihtiyaç sahiplerine 466,1 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.  Bu bilgilere göre; Mart ayında ödenmesi beklenen aile destek ödemeleri hesaplara geçti.

Bakanlık tarafından 2023 Nisan ayı sosyal yardım ödemeleri ile ilgili yaptığı duyuruda 2023 yılının nisan ayında ise sosyal destek ödemesi devam edecek. Nisan ayı Aile destek ödemelerine dair henüz bir açıklama yapılmadı. Yapıldığı zaman haberimizde yer vereceğiz.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ AYIN KAÇINDA YATIYOR?

Aile destek ödemelerinin tarihi ocak ayının son günlerinde gündeme getirilmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca 12 ay süre boyunca düzenli bir şekilde ödenen destek ödemeler her ay başvuru sahiplerinin hesabına geçmektedir.

SED ÖDEMESİNE NİSAN AYI ZAMMI GELDİ Mİ?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi haneler için SED yardımında bulunuyor. Bu destekten binlerce aile yararlanıyor. Destek ile ilgili gruplarda yer alan ailelerin çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılanması hedefleniyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Programı ödemelerine ilişkin geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmıştı. Bakan Derya Yanık, bu açıklamasında Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamında yer alan SED yardımının yeni tutarını açıkladı. SED yardımı 2023 zammı ile 3 bin 38 TL'ye yükseltildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön