02 / 05 / 2024

Aile sosyal yardım ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ayın kaçında yatıyor?

Aile sosyal yardım ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ayın kaçında yatıyor?

Aile sosyal yardım paralarının ne zaman yatacağı gündemdeki konular arasında yer alıyor. İşte Aile sosyal yardım paralarına dair merak edilenler!



AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEME TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Kasım 2022 Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı'ndan sonra kameralar karşısına geçerek bazı açıklamalarda bulundu.

Kabinede alınan kararlar doğrusunda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları kamuoyu ile paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile Destek Programı Kasım ayı ödemelerine dair de vatandaşların beklediği o tarih verdi.

KASIM AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında şunları belirtti; ''Türkiye Aile desteği, bu bağlamda 2,5 milyon vatandaşımıza 3.2 milyar TL, yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır.'' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile birlikte Aile Destek Programı Kasım ayı ödemeleri, 8 Kasım 2022 Salı günü hak sahiplerinin hesaplarına geçti.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin yani yaşanılan yere bağlı olarak 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılmaktadır.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

450 ile 600-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemeleri gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi de 2023 yılı Haziran ayı için olacak ve bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı son bulacaktır.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal Gaz Tüketim Desteği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor. Doğalgaz yardımı almak isteyen kişiler 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurarak bu destek için başvuruda bulunabilir. E-Devlet sisteminin dışında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden de Doğal Gaz Tüketim Desteği başvurusunda bulunulabilir.

Kasım ayı SED yardımı ne zaman yatacak? Kasım ayı SED yardımı neden yatmadı?

Evde bakım maaşı yattı mı? 15 Kasım 2022 evde bakım aylığı yatan iller!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön