29 / 04 / 2024

AK Partili yetkili resmen açıkladı! Ocak 2024'te 10 bin konut hazır!

AK Partili yetkili resmen açıkladı! Ocak 2024'te 10 bin konut hazır!

AK Parti milletvekili Hüseyin Yayman, depremin ardından Hatay'daki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Yayman, "Ocak 2024’te biz yaklaşık 10 bin konutu teslim edeceğiz" diye konuştu.



AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, deprem konutlarına ilişkin açıklama yaptı. Hüseyin Yayman konuya yönelik yaptığı açıklamada, "Burası karanlığın ortası. Burası Antakya'nın merkeziydi. Cebrail mahallesi. Burası ışıl ışıl bir yerdi. Öğretmenevinin hemen yanında Antakya Lisesi bulunuyordu. Bu bölgenin en eski liselerinden biri. Burada bir yaşam vardı. Ben Meclis’teki bir konuşmamda bahsettim. Bu depremin adı Hatay depremi olmalı. Burada hakikaten kıyamet yaşandı. Hatay'ın problemlerini tüm milletimize anlatmaya çalıştık. Antakya'yı tarihi köklerine uygun bir şekilde tekrar ayağa kaldıracağız. Ocak 2024’te biz yaklaşık 10 bin konutu teslim edeceğiz. Hatay'da 220 bin kalıcı konut inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

AK Partili yetkili resmen açıkladı! Ocak 2024 te 10 bin konut hazır!

CNN Türk’ün haberine göre, Yayman, "Depremle mücadelenin bir tek çözümü var. Kalıcı konutların bir an önce inşa edilmesi. 25 bin canımızı yitirdik. Burada bir kıyamet yaşandı. Bu problemleri çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. Biz kentin yaralarını saracağız. Burada altyapı tümüyle yok oldu. Bu kent, tümüyle maalesef yerle bir oldu" dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLELERİ HIZLANACAK”

Öte yandan, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, sağlıklı ve güvenli şehirlerin inşa edilmesi konusunda kentsel dönüşüm sürecinde insanların rızasının aranacağını ve uygulamaların kolaylaştırılacağını söyledi.

AK Partili yetkili resmen açıkladı! Ocak 2024 te 10 bin konut hazır!

Varank, söz konusu açıklamasında kentsel dönüşüm hamlelerinin çok daha hızlı ilerleyeceğine vurgu yaparak, "İnsanlara desteğimizi artıracak, yerinde dönüşüme ilişkin uygulamaları da kolay hale getireceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte çok daha yaşanabilir, güvenli, huzurlu şehirleri hep birlikte inşa edeceğiz” değerlendirmelerinde bulundu.

Açıklamasında 21 senelik AK Parti iktidarında, Türkiye'yi değişim dönüşümün önüne koyabilmek adına çok çalıştıklarını aktaran Varank, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı süreçten itibaren kentsel dönüşüme, konut hamlelerine çok değer verdi. Bugün Başakşehir'in temellerini esasında Sayın Cumhurbaşkanı'mız, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönem başlatmıştı. Biz, şimdi 21 senedir aslında bir kentsel dönüşüm hamlesine devam ediyoruz. İnsanlar kendi tabutlarının içinde yaşamasınlar istiyoruz” değerlendirmelerinde bulundu.

Vakıfbank’tan 2 milyon TL’lik konut kredisi fırsatı! Detaylar tek tek belli oldu!

Yapımı bir yılda tamamlanan Darülaceze’ye Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü!

TOKİ’den konut müjdesi! O ile tam 220 bin konut yapılacak!


Geri Dön