01 / 05 / 2024

Akaryakıt için son dakika açıklaması geldi! EPDK resmen duyurdu...

Akaryakıt için son dakika açıklaması geldi! EPDK resmen duyurdu...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) son dakika akaryakıt açıklaması yapıldı. İşte açıklamanın detayları...



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Türkiye'de kullanılan en fazla yakıt türlerini açıkladı. EPDK'nın açıkladığı rapora göre, Türkiye’de en çok tüketilen yakıtın dizel olduğu belirtildi. Geçen senenin Kasım ayında Türkiye’de 2 milyar 657 bin 320 ton yakıt kullanımı gerçekleşti. Bu yakıtların 282 bin 953 tonu benzin olarak belirtilirken 2 milyar 257 bin tonu ise dizel oldu.

Akaryakıt için son dakika açıklaması geldi! EPDK resmen duyurdu...

Yıl sonunda rakamları 2 senede bir açıklanan EPDK raporuna göre geçen senenin Kasım ayında ülkemizde 2 milyar 657 bin 320 ton yakıt kullanımı gerçekleşti. Söz konusu yakıtların 282 bin 953 tonu benzin olarak belirtilirken 2 milyar 257 bin tonu dizel olarak kaydedildi. Geçen senenin Kasım ayında 35 bin 245 ton fuel oil, 71 bin 744 ton havacılık yakıtı kullanımı gerçekleştiği belirtildi. Türkiye'nin 3 büyükşehrinde akaryakıt kullanımları şu şekilde kayda geçti:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön