12 / 05 / 2024

Akaryakıt ve otogaza vergi indirimi müjdesi! Benzin ve dizele 2,05 lira, LPG’ye 85 kuruş indirim!

Akaryakıt ve otogaza vergi indirimi müjdesi! Benzin ve dizele 2,05 lira, LPG’ye 85 kuruş indirim!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen KDV yani vergi indirimi ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Peki vergi indirimi akaryakıta yansıyacak mı? İşte detaylar...



KDV İNDİRİMİ RESMEN AÇIKLANDI

Kamupersoneli'nde yer alan habere göre, merakla beklenen KDV indirimi 31749 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen akaryakıt fiyatlarından şikayetçi olan milyonlarca vatandaş aaryakıt için vergi indirimi bekliyor. Peki merakla beklenen vergi indirimi akaryakıt fiyatlarını nasıl etkileyecek? Otogaz fiyatları vergi indiriminden etkilenecek mi? Akaryakıt fiyatları düşecek mi? İşte detaylar...

Akaryakıt ve otogaza vergi indirimi müjdesi! Benzin ve dizele 2,05 lira, LPG’ye 85 kuruş indirim!

AKARYAKITA VERGİ İNDİRİMİ GELİYOR MU?

Bu yıl için kurşunsuz benzinin ÖTV oranı 2,03 liraydı ve bu fiyatlara yansımıştı. Yani açıklanan rakamlara göre, benzinde vergi oranı 2.03 TL oluyor. Bununla birlikte dizel, mazot yani motorin vergisi de 2.05 lira şeklinde açıklandı. Yine açıklanan rakamlara göre, otogaz LPG için bu yılki vergi tutarı da 0.85 lira olarak açıklandı. Tüm bunların dışında da benzin, motorin ve LPG için KDV yüzde 18 şeklinde belirlendi.

Merakla beklenen KDV’nin dışında sık sık gündeme gelen akaryakıt fiyatlarında ÖTV’den vazgeçilirse yukarıdaki tutarlarda akaryakıt ve otogaz indirimi gerçekleştirilmiş olacak.

Milyonlarca otomobil sahibini yakından ilgilendiren akaryakıt ve otogaz için söz konusu bir vergi indirimi bekleniyor. Fakar bu konu ile ilgili henüz herhangi bir adım atılmadı.

Altında son dakika! Gelecek haftadan itibaren...

Faturası yüksek gelenlere müjde! Elektrik indirimi resmen açıklanıyor!

Elektrik faturaları için son dakika müjdesi! Başvuran 200 liralık destek alacak!

Xiaomi telefonlarda duyunca şaşıracağınız 4 özellik!

Kontaklar kapanıyor! Akaryakıt fiyatlarına 17 dolarlık dev zam!

Akaryakıta gizli zam! Görenler şokta!

Altcoinler için kritik gün geldi! İşte olacaklar!

Sektör temsilcilerinden uyarı: Ev fiyatları yüzde 60 zamlanacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön