17 / 05 / 2024

Akbank ve EBRD'den, afet bölgesine 90 milyon dolar destek!

Akbank ve EBRD'den, afet bölgesine 90 milyon dolar destek!

Akbank ve EBRD, deprem bölgesi için 90 milyon dolara kadar kredi desteği anlaşması imzaladığını duyurdu. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...



Yapılan açıklamada konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan EBRD Finansal Kurumlar Yönetici Direktörü Francis Malige, söz konusu proje ile deprem bölgesindeki ekonomileri yeniden inşa etmek için çalışmalara devam ettiklerine dikkat çekti. Francis Malige, köklü ortakları Akbank aracılığıyla deprem bölgesindeki bireylere ve işletmelere işlerini ve hayatlarını yeniden inşa etmeleri için kaynak sağlamaktan gurur duyduklarını aktardı.

Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu'da projeye ilişkin açıklama yaptı, Çelebioğlu, EBRD ile gerçekleştirdikleri iş birliği sayesinde Akbank olarak depremden etkilenen bölgedeki müşterilere sağlanan desteği daha da artırarak bölgenin kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceklerine vurgu yaptı.

Akbank ve EBRD den, afet bölgesine 90 milyon dolar destek!

Aktarılan bilgiye göre, 6 Şubat meydana gelen depremlerinin ilk anlarından itibaren bölge için sorumluluk alan Akbank, bölgenin tekrar kalkınması ve hayatların yeniden kurulması için sürdürülen çalışmalara 650 milyon Türk Lirası katkı ve müşterilerine 10 milyar Türk Lirası değerinde bir finansman desteği sağladı.

Akbank, Türkiye’nin ilk sosyal temalı sendikasyon kredisini hayata geçirerek afetten etkilenen dış ticaret işlemlerinin finansmanına 500 milyon dolar destek sağlıyor. Bölgede orta ve uzun vadede iyileşme için ise finansal sağlık odaklı çalışmalardan ziyade eğitim ve sosyal ihtiyaçlar için de girişimlere imza atıyor.

Öte yandan depremden etkilenen illerde kendi yapısını yerinde yapmak isteyen depremzedelere konutları için 500 bin lira, işyerleri için 250 bin lira hibe sağlanacak. 

Bu kişiler evlerin büyüklüğüne göre 500 lira ila 800 bin lira aralığında, işyerlerinin büyüklüğüne göre de 250 lira ila 500 bin lira aralığında; 2 sene ödemesiz 10 yıl vadeli, faizsiz kredi kullanabilecek.

Apple zamma doymadı: App Store tarafı için de zam geliyor!

Opel Crossland'e 11 günde 216 bin TL zam geldi! Tek tek açıklanan yeni fiyatları görenler inanamadı!

Memur ve emekli maaşları arasındaki makas açıldı! Emekli aylıklarının memur maaşlarını karşılama oranı nasıl değişti? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön