18 / 05 / 2024

Alaçatının tarihi değirmenlerinde restorasyonlar başladı!

Alaçatının tarihi değirmenlerinde restorasyonlar başladı!

İzmirin Çeşme ilçesinin Alaçatı beldesi belediye başkanı Muhittin Dalgıç, beldenin simgesi olarak gördükleri yaklaşık 120 yıllık tarihi taş değirmenlerde restorasyon çalışmalarına başladıklarını söyledi



Dalgıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, değirmenlerin en son 1986da restore edildiğini belirtti. Alaçatının simgesi olan 4 taş değirmenin restorasyon çalışmalarına başladıklarını kaydeden Dalgıç, "Aslına sadık kalarak bu çalışmalar gerçekleştirilecek. Ayrıca çevre düzenlemesi ile kültür sanat çalışmalarının yapılabileceği bir alan yaratacağız. Burada seramik ve resim çalışmaları yapan insanların faydalanabileceği binalar olacak" diye konuştu.

Çalışmanın finansmanını  İzmir  İl Özel İdaresi ile Alaçatı Belediyesinin yapacağını belirten Dalgıç, "4 değirmen ve çevre düzenlemesinin maliyeti 831 bin 171 lira. İhale sonucunda bu çalışmaları Umar Mimar Şirketi yürütecek. Alaçatının kültürel mirası olarak gördüğüm bu yapıları tekrar çalışır durumda görebilmek bizleri mutlu edecektir. Restorasyon çalışmaları yaklaşık 3 ay sonra tamamlanacak. Alaçatının simgesi olarak gördüğümüz tarihi değirmenlerimize sahip çıkmak hepimizin görevi"  dedi.

AA


Geri Dön