30 / 04 / 2024

Ali Kızıldağ: Hedef 2 milyar dolar olmalı!

Ali Kızıldağ: Hedef 2 milyar dolar olmalı!

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı ve Belek otellerinden Calista Luxury Resort Genel Müdürü Ali Kızıldağ, dünyada spor turizminin turizm çeşitleri içinde çok önemli bir boyuta ulaştığını söyledi.



Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı ve Belek otellerinden Calista Luxury Resort Genel Müdürü Ali Kızıldağ, dünyada spor turizminin turizm çeşitleri içinde çok önemli bir boyuta ulaştığını söyledi. Türkiye'nin spor turizminde dünyada ilk beş içinde yer aldığını kaydeden Kızıldağ, "Türkiye iklim koşulları ve spor imkanları açısından inanılmaz zengin ve aklınıza gelebilecek her türlü sporu yapabileceğiniz bir ülke" dedi. 


Sırada Ryder Cup var 


Fakat sahip olunan imkanlar karşısında Türkiye'nin pastadan hak ettiği payı almadığını belirten Kızıldağ, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye spor turizminden yılda 400-500 milyon dolar gelir elde ediyor. Rakiplerden İspanya'nın elde ettiği gelir 2.5-3 milyar dolar bandında. 

Bizim de 1.5- 2 milyar doları hedef alıp bu hedef için de ne tür aksiyonlar yapabileceğimizi konuşmamız gerekiyor. 


Başta Belek olmak üzere Türkiye'de spor turizmi özel sektörün gayretleriyle sürüyor. Devletin bu sektörü teşvik etmesi gerekiyor. Bu teşvik ve desteklerle golfün en iyilerinin boy gösterdiği European Tour'un 2 kez Türkiye'de yapılmasının müthiş bir olaydı. Şimdi hedef, yine devlet desteğiyle 'golfun zirvesi' olarak nitelendirilen Ryder Cup'u Türkiye'ye, dolayısıyla Belek'e getirmek. Çünkü Ryder Cup'ı dünyada 500 milyon kişi takip ediyor." 


Baba takımlar gelmeli


Belek'in golfün yanı sıra, futbol takımlarının devre arası kamp merkezi konumunda olduğunu anlatan Kızıldağ, yılda yaklaşık 1500 takımın bölgede kamp yaptığını söyledi. Kızıldağ, eskiden Avrupa liglerinin tanınan takımları gelirken son yıllarda sponsorluklarla bu takımların Dubai, Abu Dabi, Katar gibi ülkeleri tercih ettiğini belirterek, "Bizler de birkaç baba takımı sponsorluklarla çekmeli ve büyükler Antalya Belek'te kalıyor gibi bir imaj yaratmalıyız" dedi. 


Milliyet


Geri Dön