28 / 04 / 2024

Ali Öztunç: Fay yasası bir an önce gündeme gelmeli!

Ali Öztunç: Fay yasası bir an önce gündeme gelmeli!

İzmir'de yaşanan depreme ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, fay yasasının bir an önce gündeme gelmesi gerektiğini dile getirdi. 



İzmir'deki deprem bölgesinde inceleme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, inceleme sonrasında basın mensuplarına açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; fay yasasının önemine vurgu yapan Öztunç, "Fay Yasası'nın" bir an önce gündeme gelmesi gerektiğini belirterek, "Başta İstanbul olmak üzere fay hattı üzerinde bulunan bütün şehirlerde risk analizleri yapılmalı, buna odaklanmalıyız." dedi

 

Öztunç  konuşmasında deprem gerçeğinin ilerleyen günlerde yeniden unutulacağını ancak bir sonraki yıkıcı depremde yine hatırlanacağını dile getirerek;  "Fay yasası bir an önce tamamlanarak uygulamaya girmeli. Başta İstanbul olmak üzere fay hattı üzerinde bulunan bütün şehirlerde risk analizleri yapılmalı, buna odaklanmalıyız" şeklinde konuştu. 

Ali Öztunç: Fay yasası bir an önce gündeme gelmeli!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın da Ağustos başında gündeme gelen Fay Yasası için yasama yılının başının işaret edildiğini, ancak 1 Ekim'de TBMM'nin açılmasına rağmen meclise böyle bir çalışmanın gelmediğini vurguladı.

Ali Öztunç: Fay yasası bir an önce gündeme gelmeli!

Ahmet Akın açıklamasında  "İnsanlar hayatını kaybettikten sonra meclise gelecek kanun tasarısının ne anlamı var" diyen Akın, "Bu yasa neden ve hangi gerekçe ile meclise gelmedi diye soruyoruz. Hep -mış, -muş ile devam edersek ileride yine bugünkü gibi bir manzara ile karşılaşacağız. Bir an önce Fay Yasasını kanunlaştırmak gerekiyor" dedi. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de depremin ilk anından itibaren bölgede olduklarını, burada olmaya devam edeceklerini dile getirdi.
 

Ahmet Akın'dan fay yasası tepkisi!


Geri Dön