30 / 04 / 2024

Alman otomotiv devinden türkiyeyi sevindirecek haber geldi: Ek istihdam sağlanacak!

Alman otomotiv devinden türkiyeyi sevindirecek haber geldi: Ek istihdam sağlanacak!

Alman otomotiv devi Mercedes Benz'den yazılım geliştirmeye odaklı açıklama geldi. İşte o merakla beklenen açıklamaya ilişkin detaylar haberimizde yer alıyor...



Dünyanın en çok satan ve en çok ilgi gören otomobil markalarından Mercedes-Benz, 2019 senesinden 2022 senesine kadar süren yapılanmasında yaklaşık 750 kişilik çalışanıyla otomobil satışı ve satışı sonrasında faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Alman otomotiv dev Mercede Benz, içerisinde bulundurduğu Küresel IT Çözümleri Merkezi ile otomobil severlerin gözde markası olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Otomobil firmasının Türkiye'de 56 servis, 38 satış noktasıyla birlikte 3 bin 800'den fazla bayi çalışanıyla mercedes alıcılarına hizmet veriyor.  

500 kişilik çalışanıyla birlikte 1926 senesinden beri hizmet veren otomobil firması bu zamana kadar her geçen gün 10 kat daha büyüdü. Yazılım geliştirme üssü olarak tanımlanan Küresel IT Çözümleri Merkezi, Dünyadaki tüm Mercedes-Benz noktalarına hizmet veriyor. Bu sayede yazılım mühendisliğinin gelişmesine de katkı sağlıyor.

Alman otomotiv devinden türkiyeyi sevindirecek haber geldi: Ek istihdam sağlanacak!

Yazılım mühendisliği için bazı adımlar atan Mercedes Benz 2022 senesinde bünyesine Satın Alma Servis Merkezi’ni de almayı amaçlıyor. 2022 senesinde ünlü otomobil firması, Mercedes Benz C 200 4MATIC All Terrain, Mercedes AMG SL, Mercedes Yeni GLC ve yenilenen Mercedes AMG GT 4 Kapı Coupé gibi araba modellerini Türkiye pazarında satışa sunacağını da duyurdu.

İşte merak edilen o açıklamalar...

 


Geri Dön