03 / 05 / 2024

Almanya resesyona girdi!

Almanya resesyona girdi!

Almanya’da ekonomik durgunluk baş gösterdi. Yüksek enflasyon ve düşen tüketici harcamaları ülke ekonomisini resesyon olarak bilinen ekonomik durgunluğa itti.



Uzmanların büyük çoğunluğu, ekonomiyi negatif şekilde etkileyen etkenlerin çok fazla olması yüzünden gidişatta iyileşme öngörmüyor. Uzmanlar, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz artırımlarının etkileri şu dönemlerde kendini tam olarak gösterdiğini ifade ediyor. Kredi talebi ise yüksek faiz maliyetleri yüzünden çöktü. Ekonomist Scheuerle, "Enflasyonist yükler azar azar yavaşlarken, kısıtlayıcı para politikasının yükleri yükseliyor" şeklinde konuştu. Uzman "Enflasyon zehrine karşı olarak yüksek faiz oranlarının panzehiriyle mücadele veriliyor" dedi.

Almanya resesyona girdi!

RESESYON RİSKİ ARTIYOR

Makroekonomik Politikalar Enstitüsü'nün (IMK) reel ve finansal ekonomiden birçok sayıda bilgiyi kapsayan göstergesi, gelecek aylar için resesyon riskini gösteriyor. Bugüne kadar güçlü bir performans gösteren ihracatçılar da duraksayan global ekonominin etkisini hissediyor.

Merkezi Münih'te yer alan Ifo Enstitüsü'nün iş dünyası anketine göre nisanda 6.5 puan olan sektörün ihracat öngörüsü barometresi mayısta 1.8 puana indi.

Ifo anketini yöneten Klaus Wohlrabe, Alman ihracat ekonomisinin ivme kaybı yaşadığını söylererek, "Küresel faiz artışları azar azar talebi düşürüyor" şeklinde konuştu.

2023 kurbanlık fiyatlarında flaş gelişme! Fiyatlar belli oldu mu? İşte kurbanlık fiyatları!

e-Devlet’ten IBAN numarasını girenlerin hesabına para yatacak!

Emekliye kademeli zam gelişmesi! Kademeli zam ilk defa masada!


Geri Dön