09 / 05 / 2024

Almanya'da yaşamak isteyenlere müjde! Almanya’nın 1.5 milyon göçmene ihtiyacı var

Almanya'da yaşamak isteyenlere müjde! Almanya’nın 1.5 milyon göçmene ihtiyacı var

Almanya Ekonomi Bilirkişi Konseyi Başkanı Monika Schnitzer, Almanya’ya yönelik göçün arttırılması gerektiğini söyledi. Schnitzer, ülkedeki nitelikli işgücü açığının kapatılabilmesi amacıyla Almanya’ya gelecek göçmen sayısının artmasının şart olduğunu belirtti.



‘DAHA FAZLASINA İHTİYAÇ VAR’

Almanya’nın yıllık 1,5 milyon göçmene ihtiyacının olduğunun altını çizen Almanya Ekonomi Bilirkişi Konseyi Başkanı ve ekonomi uzmanı Monika Schnitzer, “Acilen hoş geldin kültürüne ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Almanya’da nitelikli işgücü göçünün kolay hale getirilmesini öngören yeni yasanın doğru bir adım olduğuna vurgu yapan Başkan Monika Schnitzer, “Fakat daha fazla göçmene ihtiyaç var. Örneğin yabancılar dairesi göçmenleri yıldıran değil aksine göçmenlere hizmet sunan yerler olmalı. Her iş için, yabancı işgücünün Almanca bilmesi isteğinde bulunmaktan vazgeçmeliyiz. Hatta aksine yabancılar dairesinde İngilizce bilen çalışan kişilerin olmasını sağlamalıyız” diye konuştu.

Almanya da yaşamak isteyenlere müjde! Almanya’nın 1.5 milyon göçmene ihtiyacı var

DW Türkçe’nin haberine göre, konu ile ilgili olarak Süddeutsche Zeitung’a birtakım değerlendirmelerde bulunan Almanya Ekonomi Bilirkişi Konseyi Başkanı ve ekonomi uzmanı Monika Schnitzer, nitelikli işgücü açığını kapatmak amacı ile Almanya’nın çocuklara daha fazla yatırım yapması gerektiğini de belirtti. Başkan Schnitzer, ilkokul 4’nci sınıfta eğitim gören her dört çocuktan birinin yeterince iyi okuyamamasının durumun ciddiyetini gözler önüne serdiğini dile getirdi.

Almanya’nın yapabileceği ve yapmak zorunda olduğu biçimde ilerleyemediğini ifade eden Başkan Schnitzer, bunun yanı sıra altyapıya da yatırım yapılmadığını, dijitalleşme konusunda geride kaldığını ve iklim koruma konusundaki çalışmalara geç başlandığını sözlerine ekledi.

EYT’den emekli olamayana müjde geldi! Hayaller gerçek oluyor!

Bu parayı Denizbank’tan istemeniz için son 3 gününüz kaldı!

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alacak! Başvuru şartları tek tek açıklandı!


Geri Dön