07 / 05 / 2024

Altı yatırım aracından üçü kaybettirdi, tasarruf sahiplerini zor bir dönem bekliyor

Altı yatırım aracından üçü kaybettirdi, tasarruf sahiplerini zor bir dönem bekliyor

Kasım alında yıllık bazda en fazla hisse senedi kazandırdı. Ancak borsa para piyasasından gelecek likiditeyi kaldırabilecek büyüklükte değil. Peki bu alternatifsizlik ortamında tasarruf sahipleri ne yapacak? Hangi araçlar sığınak olacak?



Dolar kurunun seçimlere kadar tutulacağı beklentisinin yaygın olduğunu belirten Yıldırım, bu konudaki hazırlıkların da tamamlandığını, Merkez Bankası'nın rezervlerinin arttığını, faiz indirimlerinin de tamamlandığını belirtti.  KKM ve döviz hesaplarına ilginin azalmaya başladığını ifade eden Yıldırım paranın pozisyon değiştirdiğini ancak gittiği yerin net olarak görülmediğini kısmen borsaya gitmekle birlikte  borsanın para piyasasından gelecek likiditeye yataklık edecek büyüklükte olmadığını ifade etti.

Küçük sığınaklar var ama yetersiz

Hisse senetlerine dayalı yatırım fonları, portföy yönetimi, toplu yatırım araçları, bireysel emeklilik fonlarının da küçük sığınaklar şeklinde birer alternatif olduğunu ifade eden Yıldırım, gayrimenkulün paraya bir sığınak olduğunu ancak onun da belli bir doygunluğa eriştiğini kaydetti. Yurtiçi talepte geri çekilme olduğunu bu nedenle konut satışlarının düştüğünü ancak sınırlı da olsa yabancı talebi nedeniyle fiyatların yükselişinin sürdüğünü kaydetti. Konut dışı gayrimenkulün cazibesinin halen sürdüğünü dile getiren Yıldırım, para ve tasarruf sahipleri için alternatifsiz zor bir dönem olduğunu, enflasyondaki düşle birlikte ama nominal getirilerin de düşeceğini ve buna bağlı reel kayıpların da artacağını ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön