08 / 05 / 2024

Altı yatırım aracından üçü kaybettirdi, tasarruf sahiplerini zor bir dönem bekliyor

Altı yatırım aracından üçü kaybettirdi, tasarruf sahiplerini zor bir dönem bekliyor

Kasım alında yıllık bazda en fazla hisse senedi kazandırdı. Ancak borsa para piyasasından gelecek likiditeyi kaldırabilecek büyüklükte değil. Peki bu alternatifsizlik ortamında tasarruf sahipleri ne yapacak? Hangi araçlar sığınak olacak?



Devlet iç borçlanma senetleri yüzde 23, yıllık mevduat faizleri ise reel olarak yüzde 38.1 oranında kaybettirdi. Bankada mevduat tutan yatırımcının parasının alım gücünün yüzde 38 düştüğünü ifade eden Yıldırım, büyük bir servet kaybı veya transferi yaşandığını kaydetti. TL mevduat yapanın elinin yandığını dile getiren Yıldırım, KKM hesaplarının misyonunu tamamladığını, kur kazancının kalmadığını faiz kazancının ise çok düşük olduğunu ifade etti.

Dolar kuru seçime kadar tutulacak

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön