02 / 05 / 2024

Altın alıp satmayı düşünenlere 'tuzak' uyarısı! Fiyatların düşmesine bakarak bu hatayı sakın yapmayın

Altın alıp satmayı düşünenlere 'tuzak' uyarısı! Fiyatların düşmesine bakarak bu hatayı sakın yapmayın

Altın piyasa uzmnaları altının fiat hareketlerinde düşüş zamanlarının iyi takip edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Altında düşüş hareketi alım için iyi bir fırsat olarak görülürken piyasa uzmanı İslam Memiş, 'altın fiyatındaki tuzağa' dikkat çekti.



Piyasa uzmanları altın, dolar ve gümüş gibi yatırım araçlarında son gelişmeleri yakından izliyor. Geçtiğimiz hafta emtia fiyatları FED'in doların değerini korumak ve ABD'deki enflasyonu yeniden yüzde 2 seviyesine çekmek için başlattığı "şahin" girişimin etkisinde kaldı. Geçen hafta altın yüzde 2,1, gümüş yüzde 5,8 ve platin yüzde 6,3 değer kaybetti.Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları ile varlık fiyatları genelinde satışlar görüldü. Satışlarda özellikle faizlerin artması ile beraber ekonomik büyümeye yönelik endişeler etkili oldu. 

ÇEYREK ALTIN BİN 480 LİRA

Altında ise son dönemde düşüş trendi hakim. 26 Nisan Salı günü ise altın kısmi bir artış görerek kilogram fiyatı, önceki kapanışa göre 909 bin 776 liraya çıktı. Altındaki yükseliş yüzde 0,03 olarak hesaplandı. Çeyrek altın 1.480 lira, Cumhuriyet altını 6.047 liradan satılıyor

ALTIN ULUSLARARSI PİYASADA BİN 903 DOLARDAN İŞLEM GÖRDÜ

Altının onsu, uluslararası piyasalarda 1.903,10 dolardan işlem gördü.

Borsa İstanbul Altın Piyasası'nda standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre 0,03 kazanımla 909 bin 776 liradan tamamladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 14,7566 lira, satışta 14,8158 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 14,7336 lira, satışta 14,7926 lira olarak belirlemişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön