03 / 05 / 2024

Altın fiyatları düşüşe geçti! Peki, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç TL oldu? İşte altın fiyatları...

Altın fiyatları düşüşe geçti! Peki, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç TL oldu? İşte altın fiyatları...

Altın fiyatlarında yön aşağıya döndü. 22 Ağustos 2022 Pazartesi gününde de fiyatlar yatırımcıların yakın takibinde yer aldı. İşte detaylar...



Altın fiyatları yatırımcıların yakın takibinde bulunuyor. Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararının ardından 1.030 lirayı aşan gram altın fiyatı geçtiğimiz haftayı düşüle kapattı. Yeni haftada da gram altın fiyatı 1.015 lira civarında işlem görüyor.

GÖZLER BU TOPLANTIDA!

Ons altın fiyatları 6 gündür aralıksız düşüyor. Ons altın haftanın ilk gününde 1734 dolar seviyesine kadar geriledi. Bu seviye 28 Temmuz tarihinden beri en düşük seviye oldu. Ons altında yaşanan bu düşüşte Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (FED) yetkililerinin şahin tondaki mesajları etkili oldu. FED’in faiz artırımına devam edeceği ön görüsüyle dolar endeksi yükselişe geçti ve ons altın fiyatları baskı altında kaldı.

Küresel piyasaların gözü bu hafta, dünya merkez bankalarının yöneticilerinin bir araya geleceği Jackson Hole toplantılarına çevrilmiş durumda. Burada konuşacak olan FED Başkanı Jerome Powell’ın piyasalara vereceği mesajlar soluksuz takip edilecek gibi duruyor.

Ons altın bugün içerisinde en yüksek 1749 dolar seviyesini görürken; en düşük 1734 dolar seviyesindeydi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön