25 / 08 / 2024

Altın fiyatlarında görülmemiş tahmin! Bu tarihte bekleniyor, 2350 tahmini

Altın fiyatlarında görülmemiş tahmin! Bu tarihte bekleniyor, 2350 tahmini

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın ile ilgili dikkat çeken detaylar açıklandı. Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika rekor tahmini yapıldı. İşte tüm detaylar...



Ons altın hedef olarak bin 880 dolar seviyesini belirlemişti. Bin 860 dolar seviyesini test ettikten sonra tekrar bin 830 dolar seviyesine çekildi.

ABD'deki tarım verilerinden sonra haftayı bin 860 dolar civarında tamamladı. Ancak radarda bin 880 dolar seviyesini takip etmeyi sürdüreceğiz. Ons fiyatındaki yüzde 5'lik yükseliş resesyon stagflasyon risklerinden kaynaklanıyor. Şu anda endişeyi fiyatlayan bir altın fiyatı görüyoruz.

FED'in açıklamalarıyla gerçek politika şu anda örtüşmüyor. FED politikalarında şubat ve mart aylarında toplam 50 puanlık bir faiz artışı bekliyoruz. Tutanaklardan aldığımız izlenim bu yolda.

Ancak yapılan açıklamalar şahin tonda yani sert olarak devam ediyor. Enflasyon ile ilgili iyimsen sözler geliyor. Resesyona karşı FED'in yapacağı bir şey yok. FED sadece kendi politikası ile altını baskılayabilir.

Altın fiyatlarının pozitif görünümü 2023 yılında devam edebilir. 2022 yılının ilk çeyreğinde ons altın 2 bin dolar seviyesini test etti. Ben yine 2023 yılının ilk çeyreğinde yine bu denemeyi yapacağını düşünüyorum.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön