23 / 07 / 2024

Altın fiyatlarında görülmemiş tahmin! Bu tarihte bekleniyor, 2350 tahmini

Altın fiyatlarında görülmemiş tahmin! Bu tarihte bekleniyor, 2350 tahmini

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın ile ilgili dikkat çeken detaylar açıklandı. Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika rekor tahmini yapıldı. İşte tüm detaylar...




Jeopolitik risk olarak Rusya-Ukrayna savaşı hala devam ediyor. Ukrayna, Rusya'nın 63 askerini öldürdüğüne dair bir açıklama yaptı. Şimdi bunun karşılığı bekleniyor. İşte bu riskler hala masada ve altın bundan etkileniyor.

Şu anda Kapalıçarşı piyasasında altın bin 146 TL'den işlem görüyor. Vatandaş bunu kuyumcudan fiziki olarak aldığında bin 150 olarak alıyor. Şu anda altın için bu rakamlar yüksel değil.

Şu anda altın almak için bu rakamlar çok değil çünkü hem dolardan hem onstan destek gören bir fiyatlama var şu anda. Her yıl yüzde 40 civarında getirisi olan bir emtiadan bahsediyoruz burada. Sadece 1 hafta içerisinde gram altında 26 lira değer kazancı var.

Biz orta vadede ons altında bin 960 sonrasında 2 bin dolar üstü ataklar bekliyoruz. Bu da önümüzdeki aylarda gram altının bin 200'ün üstü ve bin 280 lira kadar gideceğinin sinyali olacak. Yıl içerisinde bin 400 TL'yi konuşacağız.

Bin 450 TL'ler gelebilir. Bu aslında olması gereken gerçek değer olacak. Yatırımcılar mutlaka risklerini dağıtmalı ve sepet götürü yapmalı. 2023 daha belirsiz bir yıl olacak. Resesyon, stagflasyon ve savaş riskleri var. Bundan dolayı yatırımcı dikkatli olmalı. Gümüş yatırımını unutmamak gerekiyor."

Gram altın 2023 tahmini
Öte yandan piyasa uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Önümüzdeki aydan itibaren altının 1825 dolardan sonra 1850-1900; 1950 ve hatta 2000’in üzerinde bir fiyat ulaşacağını düşünüyorum. Sene sonu rakamın ise 2350 seviyelerine gitme olasılığı var. Dolar/TL’de 20 lira geçilirse 30 TL’ye doğru hareket aralığına girilebilir." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön