23 / 07 / 2024

Altın fiyatlarında ibre tersine döndü! Fiyatları gören gözlerine inanamıyor!

Altın fiyatlarında ibre tersine döndü! Fiyatları gören gözlerine inanamıyor!

Altın fiyatlarındaki son durum yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Peki altın fiyatlarındaki son durum ne? İşte detaylar!




Bugün yani mart ayının son gününde altın piyasası yatay bir seyir izliyor ve gram altın 1.201 lira seviyesinde alıcı buluyor. Buna ek olarak da Silikon Vadisi Bankası'nın kredi ve mevduatlarının First Citizens Bankası tarafından satın alınması üzerine en kötü senaryoların geride kalmış olabileceği beklentilerinden dolayı altın fiyatlarındaki yükselişi sınırlamaktadır.

ALTIN FİYATLARI DÜŞÜK SEYRİNİ KORUMAYA ÇALIŞIYOR!

Bugün altının gram fiyatı yatay bir seyirle başladıktan hemen sonra geçtiğimiz günkü kapanış seviyesine göre işlem görüyor. Çeyrek altın 1.970 TL iken, Cumhuriyet altını da 7.980 TL’den satılmaktadır.

Hala etkisi süren endişeler ile birlikte, ABD'deki bankacılık sektöründe meydana gelen baskılar resesyonu tetikleme ihtimali gösteriyor. Ancak, Silikon Vadisi Bankası'nın kredi ve mevduatlarının First Citizens Bankası tarafından satın alınması, krizde en kötü senaryoların geride kalabileceği beklentisini güçlendirmektedir. Analizciler için, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yıl sonuna kadar faizleri 100 baz puan düşürebileceği beklentisinin piyasalarda fiyatlandığını dile getiriliyor. Ancak Fed ve piyasaların beklentileri aynı yönde olmadığı için, açıklanacak makroekonomik verilerin önemini arttırmaktadır.

Bugün ise Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın konuşmasının dışında ABD'de konut fiyat endeksi gibi açıklamalar da takip edilmektedir. Teknik bakımdan da altının ons fiyatında 1.930 dolar destek, 1.980 dolar ise direnç konumunda bulunmaktadır.

AMERİKALI UZMANDAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA!

ABD’li ünlü yatırımcı Jim Rogers, ekonomi piyasalarının belirsiz bir hal aldığı şu dönemde nasıl bir yol izlediğini ilgililer için paylaştı. Savaş, enflasyon ve diğer faktörlere vurgu yapan ünlü isim Rogers, “daha da yüksek bir enflasyona doğru ilerlemekteyiz” şeklinde bir tespitte bulundu. Bu bağlamda da kendisini koruma altına almak için birtakım yatırım tüyoları verdi ve yapılması gerekenleri anlattı.

TRT Haber’e açıklama yapan yatırımcı Rogers, belirsizliğin hakim olduğu ortamda kendisini koruma altına alabilmek için emtia varlıklarına yönelmiş olduğunu söyledi. “Yalnızca biraz gümüşe yatırım yapıyorum. Biraz da altınım bulunmakta. Düşüş yaşanır ise daha fazla emtia satın alacağım” diyen Rogers, döviz kurlarına ise yatırım yapmayı tercih etmediğini dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön