29 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında şahin Fed baskısı

Altın fiyatlarında şahin Fed baskısı

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta beklentilerden yüksek gelen tarım dışı istihdam verilerinden sonra Fed'in şahin faiz artışlarına devam edebileceği endişeleriyle 1700 doların altına düşerken bu hafta Asya piyasalarına da düşüşle başladı.



Cuma günü gelen tarım dışı istihdam verileri, işsizlik oranının tarihi en düşük seviyelere dönmesi ile birlikte güçlü bir iş gücü piyasasına işaret ederek Fed’in şahin bir para politikası yolunda devam edeceği olasılığını güçlendirdi. Açıklanan verilerden sonra dolar ve tahvil getirileri yükselerek altın üzerinde baskı yarattı ve değerli metal altın yüzde 1,3 değer kaybetti.

 Altın fiyatlarında şahin Fed baskısı

Peş peşe gelen faiz artışları yıl boyunca altın üzerinde baskı kurarken Mart ayında gördüğü yılın en yüksek seviyesinden yaklaşık yüzde 17 gerilemesine neden oldu.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön