29 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında şahin Fed baskısı

Altın fiyatlarında şahin Fed baskısı

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta beklentilerden yüksek gelen tarım dışı istihdam verilerinden sonra Fed'in şahin faiz artışlarına devam edebileceği endişeleriyle 1700 doların altına düşerken bu hafta Asya piyasalarına da düşüşle başladı.



ALTININ CAZİBESİ AZALABİLİR

Altın fiyatlarındaki sert düşüş ile ilgili “İstihdam verisi Fed’e parasal sıkılaşmaya devam etmesi için daha fazla geçerli neden verebilir ve bu değerli metalin cazibesini azaltabilir” diyen Commtrendz Risk Yönetim Direktörü Gnanasekar Thiagarajan, “Altın, güçlü destekle karşılanacağı 1650 dolar seviyesine yöneldi” değerlendirmesini yaptı.

Ağustos ayında beklenenden daha sıcak gelen enflasyon verilerinin, gelecek yıl içinde faiz artırımlarına bir son verebileceğine dair umutları azaltmasından sonra gözler bu hafta yayımlanacak ABD enflasyon verileri ve çarşamba günü açıklanacak olan Fed tutanaklarında olacak.

 Altın fiyatlarında şahin Fed baskısı

Altın fiyatları üzerinde etkili olması beklenen kritik gelişmeler merakla bekleniyor. Fed'in enflasyon rakamları düşene kadar faiz artırımlarına devam edeceğine yönelik kararllı tavrı hala devam ediyor. Fed 1-2 Kasım tarihlerinde yapması planlanan faiz kararını 75 baz artırmayı planlıyor. Faiz artışının olması durumunda dolar tekrar güç kazanacak ve altın ve emtia fiyatları düşmeye başlayacak. 

İslam Memiş'ten yeni tahmin! Bunu okumadan yatırım yapmayın

Altın bilezik fiyatları düştü! Herkes kuyumculara koşuyor! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar oldu?

Altın için hava puslu... Altın fiyatları 48 saat sonra bu kadar olacak

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön