04 / 05 / 2024

Altın kâhini duyurdu: Önemli gün geldi çattı!

Altın kâhini duyurdu: Önemli gün geldi çattı!

Altın kâhini İslam Memiş, “Önemli gün geldi çattı!” adlı yazısında Fed’in ihtimallerini değerlendirdi. Memiş, Merkez Bankası’nın 50 baz puan faiz indirimini tercih etmesi halinde doların yukarı hareket etmesini beklediğini paylaştı.



TV 100 köşe yazarı Memiş’in açıklaması şöyle: “Ben, 25 baz puan faiz artıracağını tahmin ediyorum. 1- 25 baz puan faiz artırırsa ne olur? Banka iflasları sonrasında psikolojik mesaj için faiz artırımına devam etmesi önemli. 25 baz puan faiz artırımı, parite, altın ve gümüş fiyatlarında gerilemeye, dolar endeksinde yükselişe neden olabilir.”

“Altının ons fiyatı (xau/usd), bin 915 dolar, gümüşün ons fiyatı (xag/usd), 21,80 dolar seviyesine gerileyebilir” diyen Memiş, “EUR/USD paritesi, 1,0630 seviyesine gerileyebilir. Dolar endeksi (dxy), 105 seviyesine tekrar yükselebilir. 2- Pas geçerse ne olur? O zaman gücünü kaybetmiş, iflaslardan korkmuş bir algı oluşabilir. Altının ons fiyatı (xau/usd) 2 bin 50 dolar, gümüşün ons fiyatı (xag/usd) 23 dolar seviyesine yükselebilir. EUR/USD paritesi 1,0880 seviyesine yükselebilir. Dolar endeksi (dxy), 100,80 seviyesine gerileyebilir” ifadelerini kullandı.

Altın kâhini duyurdu: Önemli gün geldi çattı!

İslam Memiş şöyle devam etti: “İki ihtimalin fiyatlaması böyle. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yarın saat 14.00’de faiz kararını açıklayacak. Ya 50 baz puan faiz indirimine gideceği ya da pas geçeceği beklentili yorumlayayım. 1- 50 baz puan faiz indirimi tercih edilirse dolar yukarı yönlü hareketlerini sürdürebilir. Euro, altına ve gümüşün gram fiyatlarında yükselişler görebiliriz. Borsa da ise satışlar. 2- Pas geçerse ne olur? Piyasa Fed’in etkisinde kalmaya devam eder, TCMB’nin etkisi azalır. Özellikle dışarı odaklı etkileşim süreci görebiliriz. Fed’i görmeden pozisyon almamak gerek.”

Her dediği tutan İslam Memiş 'Bunlar rekor değil' diyerek tarih açıkladı

İslam Memiş yine bildi! Rekor kıran altında yeni tahminini tek tek duyurdu! “Bir düşerse iki çıkacak”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön