03 / 05 / 2024

'Altın mı alayım euroya mı geçeyim?' diyenler okusun

 'Altın mı alayım euroya mı geçeyim?' diyenler okusun

İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) Genel Müdürü Aysen Esen, altın yatırımcısının zarara uğramaması için yeni bir sistem kurduklarını şu an test aşamasındaki bu sistemin bir kaç hafta içinde devreye alınacağını söyledi.



 

İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) Genel Müdürü Esen, tüm dünyada yaşanan ekonomik gelişmelere ve enflasyona işaret ederek altının güvenli liman olmaya devam edeceğini belirtti. Esen, "Yatırımcılara konjonktürü izleyerek yatırım sepetlerinin içinde her daim altını ve değerli metali bulundurmalarını öneriyorum ama bunu yastık altında değil ekonomik sistemin içinde güvenli şekilde tutmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için İAR olarak yaptıkları çalışmalarla 12 yılda yaklaşık 120 ton altın topladıklarını ve bu rakamı yıllık 100 tona çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Esen, yatırımcının istediği zaman altını fiziki olarak çekebilmesine imkan tanıyan bir web sitesi ve kargo ile teslime dayanan bir model geliştirdiklerini söyledi.

Bankadaki altın ADN'den çekilecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön