17 / 05 / 2024

Altın piyasasının kahini İslam Memiş, bu defa çok açık konuştu: Büyük tufanın ayak sesleri

Altın piyasasının kahini İslam Memiş, bu defa çok açık konuştu: Büyük tufanın ayak sesleri

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki dalgalanmalarla ilgili önemli uyarılarda bulundu. Memiş, "Büyük tufanın ayak sesleri" ifadelerini kullandı. 



Enflasyon demek altın demek, gümüş demek. Buna rağmen siz biriktirdiğiniz altın veya gümüşlerin değerini kaybedeceğini mi düşünüyorsunuz? Eylül ve ekim ayı geldiğine şahit olacaksınız. Çuvallarla para gelecekmiş, dolar 6 liraya düşüyormuş falan. Bunlarla yatırıma yönelip varlıklarınızı satarsanız ayazda kalacaksınız. 

Küresel dünyada doların değer artış süreci bulunuyor. Türkiye'de yüzde 80'e yakın enflasyon mevcut halihazırda. Rezervler azalma sürüyor. Doların rezerv para olmadığını söyledim.

Evet, dolar bir yatırım aracı değil. Enflasyona karşı sizi koruyamaz. 17-18 aralığından dolar alınmamalı. Bu 19, 20, 21 lira olmayacağı anlamına gelmemekte. Dolar eylül itibarıyla yeni ataklar yapılabilir hatta 20 liranın üzerine çıkabilir. Bu, bugün ben dolar alacağım, kazanacağım anlamına gelmemekte. Geçen yıldan elinde dolar varsa, Euro/Dolar paritesi, altın ve gümüşün ons fiyatı dip düzeyinde."

https://emlakkulisi.com.tr/emekliler-mujde-bankalar-yarisa-girdi-tutarlar-resmen-firladi/713136

https://emlakkulisi.com.tr/isabetli-tahminleriyle-taninan-islam-memisten-yeni-uyari-sakin-satmayin-bu-tarihi-bekleyin/713082


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön