19 / 05 / 2024

Altın rekor geldi! Uzman isim yeni rekor için sinyal verdi

Altın rekor geldi! Uzman isim yeni rekor için sinyal verdi

Gram altın fiyatında yeni rekor. Altın fiyatlarında yükseliş bekleniyor mu? Stratejist Cüneyt Paksoy altın yatırımcılarının merak ettiği soruyu yanıtladı. İşte son dakika altın haberi ile ilgili ayrıntılar...



'GRAM ALTINDA 1000 LİRA ALTINA HER ÇEKİLME ALIM FIRSATI'
Teknik olarak hareketin devamı için 1750-1775 üzerinde kaldıkça, 1800 pivot üzerinde kuvvet kazandıkça hareketin tekrar 1900-2080 bölgesine gitmesi mümkün olabilir. Ama 1700 desteğinin altına tekrar geçiyorsa 1650 civarını test etmeye başlıyorsa ons altın hareketini de sorgulamak gerekecektir. Bu hareketin gram altına etkisi de 1068 lira ile rekor olarak geldi. Hareket 1050 lira üzerinde kaldıkça 1075-1100 liralara kadar potansiyel taşıyabilir ons altındaki harekete göre, dolar sabit kalsa bile. Ama stratejik olarak bakarsak kısa ve orta vadede 1000 lira pivot seviyenin her altına çekilme kademeli olarak alım fırsatı olduğunu gösterdi. Aşağı geri çekilmeler kademeli olarak alım fırsatı olarak değerlendirilmeye devam etmeli."

ABD'DE ENFLASYON FRENE BASTI
ABD’de enflasyonun beklenenden düşük gelmesiyle piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışını yavaşlatması beklentisi yükseldi. Daha düşük bir faizi fiyatlayan piyasalarda dolar endeksi geçen hafta yüzde 3’ten fazla geriledi. Euro/dolar paritesi ise endeks ve tahvil faizlerinde yaşanan hızlı geri çekilme ile son 3 ayın zirvesine çıktı. Ancak dolar endeksi haftanın ikinci gününde yeniden yükselişe geçerken, ons altında ise geri çekilme yaşanıyor. Doların düşüşünü durduran açıklama ise Fed yetkilisinden geldi. Enflasyon verisinin ardından açıklama yapan Fed yöneticisi Christopher Waller, faiz artışlarının gelecek toplantılarda da devam edeceğini ve bu süreçte daha çok yolları olduğunu belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön