19 / 05 / 2024

Altın rekor geldi! Uzman isim yeni rekor için sinyal verdi

Altın rekor geldi! Uzman isim yeni rekor için sinyal verdi

Gram altın fiyatında yeni rekor. Altın fiyatlarında yükseliş bekleniyor mu? Stratejist Cüneyt Paksoy altın yatırımcılarının merak ettiği soruyu yanıtladı. İşte son dakika altın haberi ile ilgili ayrıntılar...



Altın fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketin devam edip etmeyeceği merak edilirken, Stratejist Cüneyt Paksoy konuyla ilgili Mynet'e değerlendirmelerde bulundu. Paksoy, altın fiyatları ve piyasa ile ilgili şunları söyledi:

"Uzun süre agresif şahin Fed etkisiyle baskılanan ons altın, son dönemde Fed'in politika değişimi algısının piyasalarda önem kazanması ve piyasanın aynı 2008-2014 benzeri kötü veri-iyi piyasa moduna geçmesi, yani resesyon beklentileri sebebiyle ve ekonomik aktivitenin daralma riski sebebiyle Fed'in vites küçültüp sonra da en geç mart-mayıs gibi duracağı, hatta 2023 sonunda faiz indirimine gidebileceği beklentileri piyasalarda fiyatlandıkça ons altında da birikmiş enerjinin yukarı yönlü potansiyel gösterdiğini izliyoruz.

'ALTININ BİR MÜDDET DAHA YÜKSELMESİ MÜMKÜN GÖRÜNÜYOR'
Son gelen ABD enflasyon verisi de Fed'e dair algıyı destekleyince piyasada oluşan bu iyimserliğin, özellikle altını baskılayan iki majör grafikte aşağı yönlü etkisi de hesaba katıldığında altının yukarı yönlü hareketinin bir müddet daha devam etmesi mümkün görünüyor. Bu hareket güvenli limandan daha ziyade iki sebebe dayanıyor. Birincisi çok birikmiş bir enerji vardı, 1600-1700 bandı içinde 50 aylık ortalama civarında ciddi potansiyel biriktiren altının yukarı yönlü hareket göstermesi sürpriz değildi. İkinci olarak da genel emtia hareketi olarak yukarı hareket oluşan altının katıldığını görüyoruz. 14-15 Aralık tarihinde Fed ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantılarında merkez bankalarına dair algı değişmedikçe, tekrar şahin duruş olgusu piyasaya hakim olmadıkça global piyasalarda devam edebilecek iyimserliğin altın üzerinde yukarı yönlü potansiyel etkisi olabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön