25 / 05 / 2024

Altın takısı olanları yakından ilgilendiriyor! Altın takıların cazibesi kayboluyor

Altın takısı olanları yakından ilgilendiriyor! Altın takıların cazibesi kayboluyor

Yılın ilk yarısında Türkiye, Çin ve Hindistan gibi önemli altın takı pazarlarında satışlar düşüşe geçti. Yılın tamamında küresel satışların yüzde 3 azalışla 1.765 tona gerilemesi bekleniyor.



ÇİN PAZARI DÜŞÜŞE GEÇTİ

Çin'de mücevher talebiyle ilgili olarak, ikinci çeyrekler genellikle nispeten sessiz bir çeyrek olsa da, mevcut ekonomik ortam alımları iyice baskılanmasına neden oldu.

Talep bir önceki yıla göre yüzde 25'lik bir daralma ile 99.5 ton olarak gerçekleşti.

Altın takısı olanları yakından ilgilendiriyor! Altın takıların cazibesi kayboluyor

HİNDİSTANDA ALTIN MÜCEVHER TALEBİ YÜKSELDİ 

Dünyanın en önemli mücevher pazarlarından biri olan Hindistan'ın altın mücevher talebi ikinci çeyrekte 125 tona yükseldi.

Yıllık bazda yüzde 56'lık güçlü bir büyüme kaydetti. Mayıs ayındaki hızlı düşüşün desteklediği düğün ve festival alımları güçlü talep doğurdu. Yılın ikinci kısmında ise talep kırsal ekonominin canlanmasına ve Hindistan merkez bankasının enflasyonu nasıl ele aldığına bağlı olacak.

Tayland, Vietnam, Japonya ve Malezya gibi Asya pazarlarının geri kalanındaki mücevher talebi, pandemi kısıtlamalarının kaldırılmasının toparlanmaya başladı.

Hükümetlerin yerel ekonomileri canlandırmak için daha sağladığı teşvikler de tüketime destek oldu. İkinci çeyrekte festival, düğün ve diğer benzeri amaçlar için mücevherlere alım getirirken, ons fiyattaki düşüş yatırım amaçlı olarak da talep yarattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön