18 / 05 / 2024

Altın takısı olanları yakından ilgilendiriyor! Altın takıların cazibesi kayboluyor

Altın takısı olanları yakından ilgilendiriyor! Altın takıların cazibesi kayboluyor

Yılın ilk yarısında Türkiye, Çin ve Hindistan gibi önemli altın takı pazarlarında satışlar düşüşe geçti. Yılın tamamında küresel satışların yüzde 3 azalışla 1.765 tona gerilemesi bekleniyor.



ORTADOĞU PETROLDEN DESTEK ALDI

Ortadoğu ülkelerinde altın pazarı artan petrol fiyatlarından destek buldu. Petrol gelirleri artan bölge ülkelerinde takı talebi de yükseldi. Ayrıca turistlerin yaptığı alımlar da piyasaya katkı sağladı.

Altın takısı olanları yakından ilgilendiriyor! Altın takıların cazibesi kayboluyor

TÜRKİYE'NİN TALEBİ YÜZDE 10 AZALABİLİR

Türkiye’de talep hiperenflasyon ve sonrasında Türk Lirası'nın ABD Doları karşısında hızla değer kaybetmesi nedeniyle zarar gördü. Raporda, “Ekonomik zorluklar devam ederken, mücevher talebinin yılın ikinci yarısında yüzde 7 ila yüzde 10 arasında daralması bekleniyor” ifadelerine yer verildi.

AVRUPANIN TAKI TALEBİ YÜZDE 5 AZALDI

Batı’da da tüketim oldukça düşük. İkinci çeyrekte ABD’de yıllık bazda talepte neredeyse hiç değişiklik meydana gelmezken, Avrupa'da talep ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 5 daraldı. Yüksek enflasyon ve yüksek altın fiyatı, daralmanın ana etkeni olmaya devam etti.

Dolar baskısı altında kalan altın yatay seyrediyor!

Elinizdeki altınları tek şartla bozdurun! İslam Memiş o zamanı açıkladı! Geç kalmadan hemen bakın

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön