27 / 05 / 2024

Altın ve doları olanlar kulak versin! İslam Memiş en büyük haftalık düşüşünün sinyalini verdi!

Altın ve doları olanlar kulak versin! İslam Memiş en büyük haftalık düşüşünün sinyalini verdi!

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar, altın ve euro değerlerine dair yeni öngörülerde bulundu. İşte detaylar!



İslam Memiş; Global piyasalar ABD’deki borç krizine odaklanmış haldedir. Sorun giderilir, yeni sorun meydana gelmez. Ama bu hafta küresel piyasalarda dolar değer kazanıyorken, euro değer kaybı oluştu. Dolar endeksi, 104,20 seviyesine kadar çıkıyor, EUR/USD paritesi de1,07’ye düştü. İçeride, seçimlere bir gün kalmışken, TL’leri olanlar dolar mı yoksa euro mu sorusunun yanıtını arıyor. İki hafta önce döviz bürolarında kuyruklar bulunuyordu, bu hafta da ise bir hareketlilik yok.

İki hafta önce 22,40 ile 22,60'dan dolar satın alanlar vardı, bu hafta da 21,16'dan. TL açısından düşünüldüğü zaman ise, dolar ve euro değerlerinde artış serüvenini sürdürüyorum. Ancak bir tanesinin daha avantajlı olduğunu açık bir şekilde belirtebilirim. O da EURO.

Altın ve doları olanlar kulak versin! İslam Memiş en büyük haftalık düşüşünün sinyalini verdi!

EUR/USD paritesinin 1,07'ye düşüşü ile orta ve uzun vadeli düşünüldüğü zaman da avantajlı. Çünkü dolar endeksinin bu sene 92-94 ve 2024'te 70 seviyesine düşme olasılığı güçlüdür. EUR/USD paritesinin 2024 yılında 1,20'nin üstü için test etme olasılığı da bulunuyor. Dünya genelinde ise dönen paranın yüzde 80'i dolar olduğunu belirtelim. Bu oran ise yüzde 60'a düşmüş vaziyette. Yani, ülkeler yavaş yavaş doları terk etmeye başlamaktadır. Bunu ben dile getirmiyorum. Bu hafta açıklama yapan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva ifade etti. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ise “Dolar ve Euro'nun durumları kesin ama sabit olarak görülmemeli” diye konuştu.

İşte bu açıklamalar doğrultusunda yani dolardan uzaklaşma eğilimi ise euro yatırımcısı adına da olumlu bir süreç meydana gelecek. Euro yatırımı yapacak olan kişiler ve euro borcu olanlar süreci bir kez daha gözden geçirmesi gerekir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön