16 / 05 / 2024

Altın ve gümüş için "yatırım yap" tavsiyesi

Altın ve gümüş için

Enflasyon ve dolar karşısında güvenli yatırım aracı ne? Küresel piyasalarda derin dalgalanmalar olurken, dev kuruluş yatırımcılarına "emtia alın" tavsiyesinde bulundu. Hangi yatırım aracının değeri nasıl değişti?



Hangi yatırım aracının değeri nasıl değişti?

Emtia yatırımlarının ve enflasyonist  ortamların gözde yatırım aracı olan altın yıllık bazda yüzde 5,04 değer kaybederken mevcut ons değeri 1.737,180 dolar, brent petrol ise şu anda 102,860 dolar seviyesinde. Bugün yüzde 3,89 değer kazanan brent petrolde, haftalık değişim 2,03 olurken aylık değişim -0,70. Yıllık değişim ise artı yüzde 31,11 olarak kaydedildi.

Altına alternatif olarak en çok işlem yapılan emtia olan gümüş 18,790 dolar seviyelerinde. Günlük olarak 0,58 değer kaybeden gümüş yıllıkta ise yüzde 19,22 değer kaybetti.

Yıllık bazda yüzde 12,31 oranında değer kazanan Paladyum ise Platine benzeyen kıymetli ve pahalı bir metal. Otomotiv, diş hekimliği ve mücevher sektörlerinde kullanılan Palladium 2 bin 137 dolar seviyesinde. Bugün yüzde 1,22 değer kazanan değerli metalin hhaftalık değer artışı da yine yüzde 1.22.  Yıllık bazda yüzde 10,44 oranında değer kaybeden Platinium ise 867,350 dolar seviyesinde.  Değerli elementler arasında ikinci sırada yer alan Platinium'da talebin çok yüksek olmasına karşın üretimi oldukça sınırlı. Üretim miktarı çok az olduğundan altın ve gümüş gibi belirlenebilen bir fiyatı yok. Dünyadaki en büyük üreticileri ise Güney Afrika, Rusya  ve Kanada.

 

Rekor geliyor" diyen İslam Memiş gram altın için tarih verdi!

Altın bugün ne kadar? 29 Ağustos 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum

Altında yatırımcılar resmen tarih verdi! Bu seviyeye inanamayacaksınız

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön