29 / 04 / 2024

Altın ve gümüş için "yatırım yap" tavsiyesi

Altın ve gümüş için

Enflasyon ve dolar karşısında güvenli yatırım aracı ne? Küresel piyasalarda derin dalgalanmalar olurken, dev kuruluş yatırımcılarına "emtia alın" tavsiyesinde bulundu. Hangi yatırım aracının değeri nasıl değişti?



Küresel etkiler karşısında tasarrufunu korumak isteyen yatırımcı, güvenli bir liman arıyor. FED'in faiz artırımı ile ilgili şahin tutumu, Avrupa'da resesyon beklentisi ve bütün dünyada yükselen enflasyon nedeniyle dalgalanan ekonomik tabloda emtia yatırımı öne çıkıyor. Goldman Sachs, yayınladığı araştırma notunda yatırımcıya "emtia alın" tavsiyesinde bulundu. BloombergHT'de yer alan habere göre Goldman Sachs analistlerine göre; menkul kıymetler piyasalarında resesyona dair fiyatlamalar hızla sürerken göreceli olarak daha düşük kalan emtia fiyatları bir alım fırsatı oluşturuyor.

Aralarında Sabine Schels’in de bulunduğu Goldman Sachs analistlerinin görüşlerinin yer aldığı notta, yatırımcılara yönelik olarak “şimdi emtia alın, resesyondan sonra endişe edersiniz” ifadesini kullandı.

Goldman Sachs'ın analistlerine göre Avrupa dışında resesyon riski önümüzdeki 12 ayda göreceli olarak daha düşük. Ayrıca bir çok emtiada arz sıkıntısı söz konusu.
Emtia fiyatları arasında petrol ürünlerinin yükselişe öncülük edeceğinin altını çizen analistler, yatırım tavsiyesinde bulundu. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön