21 / 05 / 2024

Altın ve platin borsaların geleceğini mi etkiliyor?

Altın ve platin borsaların geleceğini mi etkiliyor?

Borsada doğru zamanlama, kayıpların sınırlandırılması ve getirilerin artırılması açısından oldukça önemli. Borsa yazarı Mark Hulbert, akademik araştırmaya dayalı bir borsa tahmin modeline değindi.



“Hisse senetlerinin 12 aylık potansiyelinin 2021'in başlarında olduğu kadar umut verici olmasının iyi bir haber olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak, aslına bakılırsa çoğu hisse senedi o zamandan beri zorluklarla mücadele etti. Nispeten az sayıdaki büyük sermayeli hisse senetlerinin bulunduğu S&P 500 Endeksi daha yükseğe taşıdı ve Russell 2000 Endeksi ise söz konusu altın platin oranıyla ilgili tahminin yayınlandığı 2021 başında durduğu yerden yüzde 9,2 daha düşük. Nasdaq Endeksi sadece yüzde 1,8 yükseldi, Russell Mikro Sermaye Endeksi ise yüzde 14,7 düştü.”

Altın ve platin borsaların geleceğini mi etkiliyor?

Altın-platin oranının piyasa hareketlerini tahmin edebileceğine dair ilk keşif, Journal of Financial Economics'te 2019 yılında yapılan bir araştırmaya kadar uzanıyor. Araştırmada, yükselen altın-platin oranının takip eden 12 ay boyunca daha yüksek borsa getirilerini tahmin ettiği görüldü. “Altın, Platin ve Hisse Senedi Getiri Beklentileri” başlıklı çalışma bir dönem Cornell Üniversitesi’nde çalışan finans profesörü Darien Huang ve Güney Kaliforniya Üniversitesi Finans Profesörü Mete Kılıç tarafından kaleme alınmış.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön