28 / 04 / 2024

Altın yükselir mi, düşer mi? Uzman isim açıkladı…

Altın yükselir mi, düşer mi? Uzman isim açıkladı…

Altın fiyatlarındaki yükselişlerle ilgili açıklamalarda bulunan ekonomist ve finans uzmanı Murat Özsoy, Rusya-Ukrayna savaşının devam etmesinden dolayı ons altın fiyatlarında bir düşüşün beklenmemesi gerektiğini vurguladı. Özsoy, gram altın için de değerlendirmelerde bulundu.



Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ardından yönünü yukarı çeviren dolar ve altın kurunun ardından faiz ve enflasyon uyarısında bulunan Ekonomist-Finans Uzmanı Murat Özsoy, iki ülke arasında yapılan müzakerelere dikkati çekerek, somut bir ateşkes anlaşmasının gündeme gelmediğini vurguladı. Bundan dolayı piyasalarda riskli varlıklarda pozisyon almaya dair çekincelerin bu hafta da devam edeceğini savunan Özsoy, bu durumun da ons altını beslemeye devam edeceğini söyledi.

Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) 25 baz puan faiz artırma hazırlığında olduğuna işaret eden Özsoy, geçen hafta bin 967 dolar seviyesinin altında kapanış görülmesinin çok zayıf bir ihtimal olduğunu söylediğini anımsatarak, bu senaryonun da gerçekleşmediğini kaydetti.

Altın yükselir mi, düşer mi? Uzman isim açıkladı…

Bu hafta da piyasaların Fed toplantısını takip edeceğini belirten Özsoy, Fed’in faiz toplantısının hem piyasalar hem de ons altında belirgin faktör oynayacağını bildirerek, ‘’Fed Başkanı Jerome Powell’ın soru-cevap bölümünde vereceği cevaplar ve bunun dışında FOMC ekonomik projeksiyonlarda enflasyon üzerinde yapılması muhtemel yukarı yönlü revizyonlar yer alacak.’’ dedi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön