13 / 05 / 2024

Altın yükselir mi, düşer mi? Uzman isim açıkladı…

Altın yükselir mi, düşer mi? Uzman isim açıkladı…

Altın fiyatlarındaki yükselişlerle ilgili açıklamalarda bulunan ekonomist ve finans uzmanı Murat Özsoy, Rusya-Ukrayna savaşının devam etmesinden dolayı ons altın fiyatlarında bir düşüşün beklenmemesi gerektiğini vurguladı. Özsoy, gram altın için de değerlendirmelerde bulundu.



ALTIN YÜKSELİR Mİ, DÜŞER Mİ?

Ons altında 2 bin dolar seviyelerinin görüleceğini öne süren Özsoy, ons altın yatırımcılarının Fed toplantısından sonra açıklanacak FOMC ekonomik projeksiyonlarını takip etmeleri gerektiğini vurgulayarak, enflasyon görünümüne dair riskli duruma dair bir çıktının olması durumunda ons altının hemen 2 bin doların üzerine doğru hızlı tepki vereceğini söyledi.

Altın yükselir mi, düşer mi? Uzman isim açıkladı…

Şimdiki genel görünümde yine geçen haftaki analizine istinaden bin 967 doların altında kapanışın olmadığı müddetçe ana yönün yukarı olacağını savunan Özsoy, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin bir ateşkes haberi alınması durumunda da yaşanabilecek bir geri çekilmenin de çok kalıcı düşüş seyri oluşturmayacağını ifade etti.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön