13 / 05 / 2024

Altın yükselir mi, düşer mi? Uzman isim açıkladı…

Altın yükselir mi, düşer mi? Uzman isim açıkladı…

Altın fiyatlarındaki yükselişlerle ilgili açıklamalarda bulunan ekonomist ve finans uzmanı Murat Özsoy, Rusya-Ukrayna savaşının devam etmesinden dolayı ons altın fiyatlarında bir düşüşün beklenmemesi gerektiğini vurguladı. Özsoy, gram altın için de değerlendirmelerde bulundu.



Altın yatırımcılarına uyarılarda da bulunan Özsoy, gram altında yine yükseliş beklendiğine dikkati çekerek, dolar kurunun geçen hafta 14.99 TL seviyelerinden geri döndüğünü anımsatarak, haftalık yüzde 5’e yakın bir değer kaybı yaşadığını belirtti. Bu hafta Fed’in faiz artışıyla ABD Dolar Endeksi’nin 100 sınırını geçme olasılığını hesaba katılması durumunda bu hafta yine gram altının yükseliş trendinde olmasını, bunun da tekrardan 970 Türk lirası seviyesine kadar gitmesini beklediğini açıklayan Özsoy, gram altında alış fırsatını yaratacak durumun dolar kurunda belirgin bir geri çekilme olması hâlinde gerçekleşeceğini bildirdi.

Altın yükselir mi, düşer mi? Uzman isim açıkladı…

Özsoy, bu haftaya bakılması durumunda da böyle bir durumun gündeme gelmesinin de pek olası görülmediğini anlattı.

Neden altın ve gümüş almalıyız?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön