04 / 05 / 2024

Altında bu güne dikkat! İslam Memiş 'rekor' dedi

Altında bu güne dikkat! İslam Memiş 'rekor' dedi

Altın fiyatlarında son dakika sürprizi geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yeni rekoru paylaştı. Bu güne çok dikkat edin. Rekor geliyor. İşte tüm detaylar...



Altın, güvenli liman olarak bilinen en önemli yatırım araçlarından biri durumunda. Hem yatırımcının hem de vatandaşın gözü altın fiyatlarına çevrildi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tahminde bulundu. Altın almak ya da bozdurmak isteyenler için kritik tarih netleşti. İşte tüm ayrıntılar...

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu ay politika faizini 25 baz puan artırarak "şahin" adımlarına son verebileceği öngörülerinin güçlenmesiyle güvenli liman olarak görülen altına talebin arttığını belirtti.

Dünya genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin endişelerin devam ettiğini aktaran analistler, bu durumun varlık fiyatları üzerindeki etkisinin sürdüğünü ifade etti.

Analistler, bugün yurt içinde konut fiyat endeksi, yurt dışında ise ABD'de perakende satışlar ve sanayi üretimi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.950 ve 1.940 doların destek, 1.980 ve 1.990 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.


Geri Dön