21 / 05 / 2024

Altında rekor üstüne rekor! Altın yatırımcıları gözünü bu habere dikti!

Altında rekor üstüne rekor! Altın yatırımcıları gözünü bu habere dikti!

Ons altında son 8 ayın zirvesi görülürken gram altın ise ons altının rüzgarıyla birlikte 1.140 seviyesini gördü ve böylece tüm zamanların rekorunu kırmış oldu. Altın yatırımcıları için ise gözler Fed'e çevrildi.



Son olarak ons altında 1.886 dolar seviyesi görüldü. Bu seviye son 8 ayın zirvesi olurken gram altında da benzer bir durum yaşandı. Gram altın fiyatı 1.140 TL seviyesini gördü ve tüm zamanların rekorunu kırdı. Fed'in şahin para politikasında yumuşamaya gitmesi yönünde beklentiler artış kaydederken şimdi gözler altın fiyatlarında.

ALTIN FİYATLARI İÇİN KRİTİK TARİH! FED 1 ŞUBAT'TA FAİZ KARARINI AÇIKLAYACAK

Altında rekor üstüne rekor! Altın yatırımcıları gözünü bu habere dikti!

Fed'in faiz kararı ons altın fiyatı üzerinde etkili oluyor. Fed, aralıkta yüzde 4 olan faizini 50 baz puan artırmış ve yüzde 4,50'ye yükseltmişti. Piyasalar Fed'in yılın ilk toplantısında vereceği faiz kararına kilitlendi. Fed faiz kararını 1 Şubat'ta açıklayacak. Öte yandan Fed'in faiz oranını daha yavaş artırabileceğine dair beklentilerin kuvvetlenmesi altın fiyatlarında hızlı bir yükselişe yol açtı. Gram altın için yükseliş beklentileri oluşurken, yarın gelecek olan enflasyon açıklaması sonrasında düşük gelmesi durumunda şubat ayında Fed'in faiz artışını 25 baz puan olarak güncelleyeceği bekleniyor. Fed 50 baz puan faiz artışı yapmadığı durumda gram altın ve ons altın değer kazanabilir.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 11 Ocak 2023 tarihinde saat 19.19'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.71 Türk Lirası, euro 19,93 Türk Lirası, altının gramı ise bin 119 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş altının ineceği en düşük seviyeyi açıkladı!

Emekliye bayram! 3600 ek gösterge farkı belli oldu

Emekliye 100 bin TL müjdesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön