03 / 05 / 2024

Altında sert düşüş! Yer yerinden oynadı…

Altında sert düşüş! Yer yerinden oynadı…

Piyasaların son durumuna baktığımızda beklenmedik bir gelişme yaşandı. Bir süredir yüksek seviyelerde seyreden altında sert bir düşüş yaşandı.



Buna göre gram altın fiyatında beklenmedik bir düşüş yaşandı. Fed'in açıklamalarının ardından altın fiyatlarında gerileme yaşandı. Bu haftaya yükselişle başlayan dolar endeksine baktığımızda ise 20 yılın zirvesine çıktığını görüyoruz. 4 Eylül 2022 altın fiyatlarında son durum ne? Gram altın ne kadar oldu? İşte 4 Eylül altın fiyatlarında son durum…

Bu haftaya yükselişle başlayan dolar perşembe günü 109.977’yi aşarak 20 yılın zirvesine çıktı. ABD 10 yıllık tahvil faizi ise perşembe günü yüzde 3.295’i aşarak 21 Haziran’dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Tahvil faizi ve dolar endeksindeki yükselişin etkisiyle altın fiyatlarında baskı arttı. Yatırımcıların ise duruma göre dolara yönelmesiyle altın piyasasından çıkış hız kazandı.

ALTIN YATIRIMCILARININ GÖZÜ KULAĞI BU GELİŞMEDEYDİ

Diğer yandan altın yatırımcılarının gözü kulağı cuma günü açıklanan ağustos ayı tarım dışı istihdam verisindeydi. Açıklanan verilere göre tarım dışı istihdam 315 bin arttı.

verisindeydi. Açıklanan verilere göre tarım dışı istihdam 315 bin arttı.

DOLAR ENDEKSİ EN DÜŞÜK SEVİYEYİ GÖRDÜ

Bu haftaya 1737 dolardan başlayan ons altın perşembe günü dolar endeksindeki yükselişin etkisiyle 1688 doları gördü ve 5 haftanın en düşük seviyesine ulaştı.

Tarım dışı istihdam verisi, ons altın, kritik gelişme sonrası 1718 dolara kadar yükseldi. Ons altın haftayı 1713 dolardan tamamlamış oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön