05 / 05 / 2024

Altını olana kredi faizlerinde indirim! Resmen açıklandı!

Altını olana kredi faizlerinde indirim! Resmen açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıkladığı yastık altı altının ekonomiye kazandırılmasına yönelik 3 ayaklı sistemin ayrıntıları belli oldu. İşte 3 ayaklı sistem ve tüm ayrıntıları...



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından açıklanan yastık altı altının ekonomiye kazandırılmasına ilişkin 3 ayaklı sistemin ayrıntıları belli oldu. Sistem kapsamında, finansal sisteme kazandırılan altınlar karşılığında hesap sahibine diğer bankacılık ürünlerinde kredi faiz oranı indirimi gibi birçok fırsat sunuluyor. 

Kuyumcu, rafineri ve banka arasında üçlü bir mutabakat ve teyit sistemi devreye alınacak. Bu yeni sistem haricinde bir de ilave olarak çeyrek hesabı uygulaması hayata geçirilecek. Çeyrek katılım ve vadeli hesapları da 15 Mart tarihinden itibaren uygulamaya konulacak. Vatandaş 10 tane çeyrek altını banka şubesine vererek açtığı altın hesabının bakiyesini çeyrek altın cinsinden izleyebilecek. 

Altını olana kredi faizlerinde indirim! Resmen açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre, yastık altı altınların ekonomiye kazandırılmasını öngören yeni sistem, rafinerileri ve bankaları daha sıkı bir iş birliğine yönlendirecek, rafineriler ve kuyumcular anlaşma yaparak kendi toplama ve dağıtım kanallarını meydana getirecek. 

Kuyumcu, rafineri ve banka arasında üçlü bir mutabakat ya da teyit sistemi hazırlanacak, vatandaşlar kuyumcular üzerinden ziynet, işlenmiş ve hurda gibi fiziki altınlarını sisteme geçirecek ve sistemden alabilecek. 

Vatandaşın fiziki altın teslim ve çekim sürecinde herhangi bir mağduriyetle karşılaşmasını engelleyecek olan teknolojik altyapı rafineriler tarafından hazırlanacak, bankaların da doğrulama altyapılarıyla destek sağlanacak. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön