18 / 05 / 2024

Altını olana kredi faizlerinde indirim! Resmen açıklandı!

Altını olana kredi faizlerinde indirim! Resmen açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıkladığı yastık altı altının ekonomiye kazandırılmasına yönelik 3 ayaklı sistemin ayrıntıları belli oldu. İşte 3 ayaklı sistem ve tüm ayrıntıları...



ÇEYREK HESAP UYGULAMASI

Bu yeni sistem haricinde bir de ilave olarak çeyrek hesabı uygulaması hayata geçirilecek. Vatandaşların darphane üretimi ziynet altın tasarruflarına özel şekilde katılım bankaları ve kamu bankalarında doğrudan çeyrek hesabı açması uygulaması 1 Mart tarihinden itibaren uygulanacak. Sistemin işleyişini örneklemek gerekirse vatandaş 10 tane çeyrek altını banka şubesine götürdüğünde açtığı altın hesabının bakiyesini çeyrek altın cinsinden izleyebilecek. 

Bu çeyrek altın hesaplarını değerleme şekillerinde değerlendirmesinin ardından birebir hesabında gözüken altın tutarını fiziki şekilde çekebilecek. Darphane bu dönemde gereken ekspertiz desteğini bankalara sunacak. Çeyrek katılım ve vadeli hesaplarını da 15 Mart tarihinden itibaren hayata geçirilecek. 

Altını olana kredi faizlerinde indirim! Resmen açıklandı!

1500'DEN FAZLA KUYUMCU DAHİL OLACAK

Toplama kanallarının genişletilmesi için halihazırda banka ve rafinerilerin sahip oldukları kuyumcu ağları yaygın hale getirilecek, mart ayı itibarıyla her şehirde en az bir kuyumcu olacak şekilde hayata geçirilecek ve 1500'ü aşkın kuyumcu sistem kapsamına alınacak. 

Bankalar her şehirde en az bir şubesini bu sistemle ilişkili hale getirecek. Altın toplama sürecinde bugüne kadarki uygulamalardan farklı şekilde bankaların bazı şubeleri toplama işlemlerine sürekli aracı olacak. Kuyumcuların, bankaların ve rafinerilerin ayrı ayrı altyapıları üzerinden toplama ve teslim işlemlerini yapması yerine, ortak bir platform aracılığıyla bu işlemlerin yapılmasına ilişkin çalışmalar gerçekleştirilecek.

Takasbank tarafından uygulanmaya başlanan altın transfer sisteminin yaygın hale getirilmesi ve geliştirilmesi yoluyla yatırımcılar, bankalardaki altın hesaplarının transfer işlemlerini kolayca yapabilecek. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön