18 / 05 / 2024

Altını olana kredi faizlerinde indirim! Resmen açıklandı!

Altını olana kredi faizlerinde indirim! Resmen açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıkladığı yastık altı altının ekonomiye kazandırılmasına yönelik 3 ayaklı sistemin ayrıntıları belli oldu. İşte 3 ayaklı sistem ve tüm ayrıntıları...



FİZİKİ OLARAK DA ÇEKİLEBİLECEK

Vatandaş fiziki altınını bankaya verdiğinde isterse bankalarda yer alan altın hesaplarına isterse teslim ettiği altının TL karşılığının TL cinsi hesaplarına aktarım gerçekleştirilmesini isteme imkanı bulacak. Aktarım işlemi, anlaşmaya göre kuyumcu ya da rafineri tarafından anlık şekilde yapılabilecek. 

Vatandaşın hesabına aktarım gerçekleştirildiğiyle ilgili bilgilendirmesi sistem tarafından yapılacak. Bu şekilde vatandaş kuyumcuda işlemini tamamlamış, fiziki altınını vermiş ve bankaya altın veya TL şeklinde aktarmış olacak. Sisteme dahil olan fiziki altın kuyumcu tarafından rafineriye verilecek. 

Rafineri tarafından da rafinajı gerçekleştirilmiş altın bankaya verilecek. Söz konusu fiziki altın karşılık şeklinde banka nezdinde bulundurulacak. Vatandaş finansal sisteme aktardığı altın tasarrufunu istediği şekilde değerlendirmesinin ardından yeniden fiziki olarak çekmek istediğinde banka ya da kuyumcu üzerinden rahatlıkla alabilecek.

Altını olana kredi faizlerinde indirim! Resmen açıklandı! 

KREDİ FAİZ ORANLARINDA İNDİRİM

Bankalar, mevcutta olan altınla ilgili hesap türlerine ilave olarak yeni hesap türleri üzerinde çalışma yapacak. Bankalar tarafından finansal sisteme kazandırılan altınlar karşılığında hesap sahibine diğer bankacılık ürünlerinde kredi faizi indirimi gibi çeşitli imkanlar sunulmasına ilişkin çalışmalar gerçekleştirilecek. 

Merkez Bankası sistem üzerinden bankalara aktarılan fiziki altın karşılığı TL tutarların Altın Dönüşümlü TL Mevduat/Katılım Hesaplarında değerlendirilebilmesi amacıyla yeni düzenleme gerçekleştirecek. Bu şekilde vatandaş tasarrufunun değerini korurken aynı zamanda TL cinsi kazanç da sağlayacak. Finansal sisteme aktarılan altınlar vatandaşların tercihleri kapsamında değerlendirilecek. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön