18 / 05 / 2024

Altını olanlar aman ha! İslam Memiş’ten uyarı üstüne uyarı geldi!

Altını olanlar aman ha! İslam Memiş’ten uyarı üstüne uyarı geldi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altını olanları kesin bir dille uyardı. İşte o detaylar!



Geçtiğimiz hafta yükselişe geçen gram altının bu hareketli serüveni devam ediyor. 2022 yılına 769 TL'den giriş yapan gram 1.100 seviyelerine kadar yükselmişti.

RİSKLERİN ETKİSİ DEVAM EDİYOR!

ABD enflasyon verilerinin beklenenin altına düşmesi ile FED'in faiz kararlarında yaşanması beklenen ılımlı para politikası altın ile değerli metal fiyatlarının artmasına sebep oldu. İlerleyen zamanda da FEB Başkanı Jerome Powell'in "Faizleri indirmeden önce enflasyonun yüzde 2'ye gerilediğini görmemiz gerekir. Enflasyonun yüzde 2'ye doğru ilerlediğinden emin olduğumuzda faiz artırımı hızını yavaşlatacağız." demesi de piyasanın hareketlenmesine sebep oldu.

Powell tarafından yapılan açıklamalara rağmen FED'in sıkı para politikalarının birazından da olsa vazgeçerek, Aralık ayı toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımına gideceği düşünülüyor.

"YÜKSELİŞ TEKRAR BAŞLADI"

Altın hakkında yeni bir değerlendirme yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Önümüzdeki birkaç ay biraz daha zorlu geçebilir o yüzden temkinli olmakta fayda var. Sekiz aydır baskılanan altın gibi gümüş gibi değerli metaller manüpile edildi. Altın zincirlerini kırdı. Yükseliş aslında daha yeni bir başlangıç yaptı. Tabii ki zaman zaman kar satışlar elde edilecektir. Şimdi de altının ons fiyatı 1770 dolar ve 1700 direnç seviyesi geçildikten sonra yukarıda 1815 seviyesinde. Çok yakın bir zamanda 1800 dolarları artık telaffuz etmeye başlanacaktır.

"YUKARI YÖNLÜ DEVAM EDECEK"

Gram altın TL fiyatı şimdi de bin 68 lira seviyesinde ama yukarıda bin 90 lira seviyesi bulunmaktadır. Sonrasında ise bin 100’lü rakamları artık yavaşça konuşmaya başlayacağız. Hem fiziki tarafta hem de merkez bankaları tarafında altın talebi halen sürüyor. Bilhassa merkez bankaların biraz daha durgunluk yaşadığı dönemlerde Euro, Dolar paritesi Sterlin/Dolar paritesi altın ve gümüş gibi emtialarda da tekrar yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini görebiliriz" dedi.

Tüm öğrencileri kapsıyor! Ödemeniz hazır hemen PTT’ye koşun!

EYT’de takvim netleşti! Ocak’ta beklenen olacak! İşte detaylar!

Akaryakıtta son durum ne! İşte 12 Aralık Pazartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön